Economia americană s-a contractat şi în trimestrul II. Cea mai mare economie a lumii deja în recesiune? Tripla conjuncție Marte, Uranus și Nodul Nord în Taur

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Economia americană s-a contractat şi în trimestrul al doilea, pe fondul unei înăspriri agresive a politicii monetare din partea Rezervei Federale, ceea ce ar putea agrava îngrijorările pieţelor financiare că cea mai mare economie a lumii este deja în recesiune, transmite Reuters. 

Departamentul american al Comerţului a anunţat joi că Produsul Intern Brut a înregistrat o contracţie de 0,9% în ritm anualizat în trimestrul aprilie-iunie 2022. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o revenire a PIB-ului SUA, după contracţia de 1,6% înregistrată în primul trimestru. Definiţia tehnică a recesiunii este două trimestre consecutive de scădere a Produsului Intern Brut însă numeroşi economişti, precum şi administraţia Biden, afirmă că economia americană nu este încă în recesiune, având în vedere că există o serie de indicatori mai favorabili. National Bureau of Economic Research, organismul responsabil de declararea unei recesiuni în SUA, defineşte recesiunea drept 'un declin semnificativ al activităţii economice care se întinde la nivelul întregii economice, care durează mai mult de câteva luni, şi este vizibil în producţie, ocuparea forţei de muncă, venituri reali şi alţi indicatori'.

Datele publicate separat de Departamentul american al Muncii arată că solicitările iniţiale pentru acordarea de ajutoare de şomaj au scăzut cu 5.000 până la 256.000 de solicitări în săptămâna care s-a încheiat la 23 iulie, peste estimările analiştilor intervievaţi de Reuters. Solicitările iniţiale pentru ajutoare de şomaj continuă să rămân sub intervalul de 270.000-350.000, care, în opinia economiştilor, ar semnala o creştere a ratei şomajului. Însă încetinirea ritmului de creştere a economiei ar putea încuraja Rezerva federală să renunţe la noi majorări agresive ale dobânzii de politică monetară, deşi asta va depinde în mare parte de direcţia în care se va îndrepta inflaţia, care în prezent este cu mult peste ţinta de 2% a băncii centrale a SUA. Miercuri, Rezerva federală american a majorat dobânda de bază cu alte 75 de puncte de bază, ceea ce duce majorarea totală a costului creditului adoptată de Fed după luna martie la 225 de puncte de bază. Preşedintele Fed, Jerome Powell a recunoscut că încetinirea activităţii economice este un rezultat al înăspririi politicii monetare.

Pe 31 iulie 2022 Uranus va fi în Taur lângă Nodul Nord, iar pe 1 august li se va alătura și Marte. Pentru istoria omenirii genul acesta de aspect schimbă lumea, dar la nivel personal, o asemenea conjuncție nu se simte decât dacă ai planete în Taur în jurul gradului 18 sau în Scorpion tot la același grad. Totodată, cei cu marcaj de Leu și Vărsător ar mai putea simți acest eveniment sau ar putea întâmpina anumite situații, însă astrologul Daniela Simulescu ne anunță că acest tip de aspect va fi unul despre care vor vorbi astrologii din viitor când se vor uita la imaginea de ansamblu, văzând felul în care s-au derulat evenimentele de-a lungul anilor. 

Pentru oamenii de rând, scumpirile, inflația și felul în care ne privim resursele nu sunt date doar de această conjuncție, fie ea și istorică. Așadar, să fim precauți atunci când auzim de această triplă conjuncție și să nu ne gândim la ceva apocaliptic. 

Totodată, Daniela Simulescu accentuează un element mult mai important și anume opoziția cu Nodul Sud în Scorpion. Dacă Nodul Nord, acel sens al vieții, acea direcție pe care o căutăm și care ne lasă să bâjbâim prin ceață, nu are cum să ni se dezvăluie așa cum ne-am dori, Nodul Sud este în mâna noastră dreaptă precum o valiză gata de a fi desfăcută și sortate lucrurile din ea. De aceea, treaba noastră ar fi să vedem ce facem cu ce avem în valiză mai întâi. Valiza vremurilor de acum are amprentele energetice ale Scorpionului, adică e îmbibată de criză, război, moarte, luptă pentru supraviețuire și multă bătaie de cap în ceea ce privește sectorul resurselor, dar și al energiei, combustibilului. 

Felul în care ni s-ar putea schimba viața are legătură de data aceasta cu felul în care ne raportăm noi înșine la capitalism, sustenabilitate, relația cu mâncarea și cea cu propriul buzunar, de aceea obiectivul nostru e să ne vindecăm Nodul Sud, să vedem ce putem face cu crizele de aici și de acum, cu traumele pe care le cărăm după noi și abia apoi vom putea să ridicăm altfel capul și să ne îndreptăm privirea către acel viitor despre care nu avem cum să știm atâtea lucruri până nu devenim pregătiți pentru el. Mai multe detalii aici! 

sursă: AGERPRES/(AS-autor: Constantin Balaban, editor: Nicoleta Gherasi)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel