Trei nutriţionişti, Richard Storey, Sue Todd şi Lottie Storey, au împărţit cele şapte zile ale săptămânii în trei perioade alimentare distincte, inspiraţi de cele observate la mănăstirile de pe muntele Athos.
Ziua de moderaţie
Mic dejun: musli cu ovăz (sau alte cereale) şi fructe de pădure, măr răzuit sau alte fructe proaspete de sezon, suc de lămâie, lapte/apă şi alune sau nuci
Prânz: supă de pui cu pită din făină integrală
Cină: cartof dulce copt cu măsline, brânză feta şi salată verde
Gustări: un măr/o mână de nuci sau seminţe
Ziua de post
Mic dejun: grapefruit la grătar
Prânz: supă de legume cu o felie de pâine din făină integrală
Cină: fasole untoasă coaptă cu roşii proaspete şi salată. Fasolea untoasă are boabe mari şi aplatizate, de culoare albă, cu o textură cremoasă.
Pentru a face fasole coaptă se aleg boabele, se acoperă cu apă rece şi se lasă peste noapte. A doua zi se scurge bine fasolea, se aşează într-o cratiţă mare, se acoperă cu apă proaspătă şi se presară puţin bicarbonat de sodiu, scrie adevarul.ro. Se fierbe fasolea, se reduce apoi focul şi se lasă la foc mic cam 35 de minute. Se scurge, se spală cu apă rece şi se aşează într-un castron, se acoperă vasul şi se dă la cuptor până când fasolea este fragedă. Se adaugă apă fierbinte, în cantităţi mici, dacă fasolea se usucă, iar în ultimele 30 de minute de copt se îndepărtează capacul.
Gustări: legume crude
Ziua de moderaţie
Mic dejun: piersici la grătar cu iaurt grecesc
Prânz: supă de morcovi şi coriandru
Cină: saltă de pui cu dressing de iaurt grecesc şi un pahar de vin alb
Gustări: o bucăţică de ciocolată neagră, fructe sau legume crude
Ziua de post
Mic dejun: musli
Prânz: supă de linte
Cină: cartof copt în coajă cu salată de varză Kale şi morcovi
Gustări: un bol mic de nuci, seminţe şi fructe de pădure
Ziua de dezlegare
Orice este permis, dar fără a exagera în privinţa porţiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News