Desert cu gust de IUBIRE. Încearcă aceste rețete de Ziua Îndrăgostiților

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Pixabay.com
Pixabay.com

Gătește un desert deosebit de Ziua Îndrăgostiților pentru a te bucura alături de partenerul tău de această zi specială!

Dacă vrei să te bucuri de un cadru romantic de Ziua Îndrăgostiților alături de partenerul tău, pregătește chiar tu o cină cu care să-ți surprinzi persoana iubită. Pe 14 februarie, celebrează iubirea într-un mod deosebit!

Pentru desert, iată ce îți propunem!

1. Biscuiți cu inimioară

Ingrediente

  • 200g unt la temperatura camerei
  • 150g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 300g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

  • Mixează untul cu zahărul pudră până devine cremos.
  • Adaugă oul și extractul de vanilie și mixează bine.
  • Încorporează făina cernută, praful de copt și sarea treptat până obții un aluat omogen.
  • Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și decupează biscuiți cu formă de inimă.
  • Așează biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-12 minute sau până devin aurii.
  • Lasă-i să se răcească complet înainte de a-i servi sau de a-i decora cu glazură.

CINCI rețete rapide pentru o CINĂ savuroasă în 30 de minute

2. Fructe acoperite cu ciocolată

Ingrediente

  • Fructe proaspete (feliuțe de banane, căpșuni, kiwi etc.)
  • Ciocolată topită (neagră, cu lapte sau albă)
  • Ornamente opționale (fulgi de cocos, nuci măcinate, bomboane colorate etc.)

Mod de preparare

  • Spală și usucă bine fructele.
  • Înfige fiecare bucată de fruct pe un băț de frigărui.
  • Topește ciocolata într-un vas rezistent la căldură, folosind baie de aburi sau cuptorul cu microunde.
  • Înmoaie fiecare bucată de fruct în ciocolată topită, până le acoperi acoperită uniform.
  • Presară ornamentele dorite pe fructele acoperite cu ciocolată.
  • Așează fructele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și lasă-le să se răcească la frigider până când ciocolata se întărește complet.
  • Servește-le alături de o băutură caldă sau de o cupă de înghețată.

3. Trufe de ciocolată și portocale

Ingrediente

  • 200g ciocolată neagră, ruptă în bucăți
  • 100ml smântână lichidă
  • Coaja rasă de la o portocală mare
  • 30g unt
  • Cacao sau fulgi de ciocolată pentru a le da trufelor o crustă

Mod de preparare

  • Încălzește smântâna lichidă într-un vas mic, dar nu o fierbe.
  • Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și amestecă până când ciocolata se topește complet.
  • Adaugă coaja rasă de portocală și untul.
  • Amestecă bine până la omogenizare.
  • Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperă-l și pune-l în frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când se întărește.
  • Scoate amestecul din frigider și modelează-l în bile mici, folosindu-ți mâinile.
  • Tăvălește fiecare bilă în cacao sau fulgi de ciocolată pentru a le acoperi.
  • Păstrează trufele în frigider până în momentul servirii.

Citește și TREI rețete de budinci sănătoase și gustoase pentru dietă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel