Dennis Elwell, jurnalist și astrolog: „Astrologia își face intrarea pe scenă și haosul începe!”

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Diverse

Dennis Elwell a fost o figură proeminentă în astrologia de la sfârșitul secolului al XX-lea. Acesta a făcut niște predicții majore, dar nu au fost luate în calcul până la momentul dezastrelor.

Dennis Elwell (16 februarie 1930 – 13 noiembrie 2014) a fost un astrolog, jurnalist, autor și lector britanic. Un astrolog autodidact, Dennis Elwell a descoperit astrologia la vârsta de șaisprezece ani, la biblioteca locală. De-a lungul anilor, a studiat lucrările multor metafizicieni, printre care Rudolf Steiner, Gurdjieff și Ouspensky.

Moștenirea sa include cartea „Cosmic Loom”, publicată pentru prima dată în 1987. În cei patruzeci și cinci de ani dedicați astrologiei, Dennis a contribuit cu o gamă largă de articole la reviste astrologice din întreaga lume, inclusiv la „Journal” al Asociației Astrologice din Marea Britanie și la „Lodge Quarterly”. De asemenea, a ținut prelegeri la numeroase conferințe astrologice internaționale și era cunoscut ca un vorbitor sec, plin de umor și provocator. A susținut prestigioasa prelegere Charles Carter Memorial în 1974 și 1982. Asociația Astrologică i-a acordat premiul Charles Harvey în 2007. Destinatarul acestui premiu anual pentru servicii excepționale aduse astrologiei este propus și votat de principalele organizații și școli din Marea Britanie.

Elwell a spus, într-un articol propriu, că în 1987 a avertizat două companii de transport maritim despre posibile probleme, una dintre acestea fiind compania britanică de feriboturi P&O Ferries. La mai puțin de două săptămâni după ce P&O i-a răspuns lui Elwell, asigurându-l că procedurile lor erau concepute „pentru a face față neprevăzutului, din orice direcție ar veni”, nava lor, Herald of Free Enterprise, s-a răsturnat în portul belgian Bruges-Zeebrugge, care s-a sondat cu pierderea a 188 de vieți. În cadrul comunității astrologice, unii reporteri ai evenimentului Herald of Free Enterprise au fost critici. Au argumentat că astfel de predicții lipsesc de informații specifice și nu pot fi replicate într-o situație care ar fi de valoare pentru cineva.

În astrograma sa natală, Dennis Elwell avea un careu format din Venus-Jupiter-Neptun. Poate că oferă un indiciu asupra uneia dintre celelalte utilizări ale sale pentru astrologie - testarea abilităților sale astrologice încercând să prezică câștigătorii unor evenimente sportive, în special cursele de cai.

Nostradamus, astrolog și profet: „În cea mai întunecată noapte, o stea ne va ghida!”

Iată câteva fragmente din niște articole scrise de Elwell!

„Astrologia este o limbă străină pentru că funcționează într-un mod foarte diferit de orice altceva din experiența noastră. Ea implică cauze care sunt diferite de orice cauze cu care suntem familiarizați. Nu doar că sunt diferite, dar sunt complet opuse. Oamenii educați din secolul XXI cred că au o idee destul de bună despre ce este realitatea. Da, ar putea exista câteva aspecte nerezolvate, dar, în linii mari, nu se așteaptă nicio răsturnare majoră. Și atunci astrologia își face intrarea pe scenă și haosul începe!

Astrologia ar putea fi cea mai ciudată limbă, dar a existat o conspirație printre astrologi de a minimaliza acest fapt. Am vrut să părem pe aceeași lungime de undă cu toți ceilalți. La urma urmei, există deja destul scepticism, fără ca noi să-l amplificăm. Așa că nu ne-am deranjat niciodată să contestăm impresia larg răspândită că limbajul astrologiei nu este foarte diferit de limbajul conversației obișnuite. Acele rubrici de horoscop – nu sunt exact stimulative, nu-i așa? Totul este confortabil de familiar. Ar putea fi astrologie, dar tigrul a devenit o pisicuță.”

„De secole, astrologii au practicat o tehnică de divinație care se bazează pe această interconectare moment cu moment a minții și a universului. În astrologia „holistică”, preocupările noastre umane sunt raportate la ceruri prin întocmirea unei hărți astrale, iar configurația planetelor pentru acel moment și loc devine un fel de „diagramă explodată” a problemei în cauză și se presupune că indică rezultatul probabil. Prin urmare, putem învăța din astrologia greacă sau din astrologia lui William Lilly – acea voce convingătoare a astrologiei holistice din secolul al XVII-lea – cum gândeau oamenii despre lume și despre locul lor în ea. Putem discerne prioritățile și valorile lor, din simplul motiv că astrologia a căutat întotdeauna să se facă relevantă pentru preocupările actuale, să fie de folos.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?