Descoperă deliciile oferite de primăvară cu aceste rețete, care îți vor îmbogăți meniul cu gusturi proaspete și sănătoase, precum și o explozie de culoare în farfuria ta.
Încă din cele mai vechi timpuri, primăvara a fost privită ca un anotimp al renașterii naturii, dar și ca o oportunitate pentru oameni să acorde o atenție mai mare sănătății lor. Legumele verzi care apar în prag de primăvară ne oferă o multitudine de beneficii:
- Contribuie la asigurarea cantității necesare de fibre, facilitează astfel digestia.
- Ajută la detoxifierea organismului.Frunzele verzi sunt bogate în clorofilă. Molecula de clorofilă este similară cu cea a globulelor roșii. Așa-numitul "sânge verde" ajută la purificarea sângelui și produce energie.
- Contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.
- Oferă protecție împotriva cancerului și a diabetului.
Bucură-te de venirea primăverii cu aceste două rețete ideale de încercat!
1. Salată de primăvară cu quinoa și legume proaspete
Ingrediente
- 1 cană de quinoa
- 2 căni de apă
- 1 castravete mare, tăiat cubulețe
- 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
- 1 ardei gras galben, tăiat cubulețe
- 1 ceapă roșie mică, tăiată mărunt
- 1 cană de mazăre proaspătă sau congelată
- 1 cană de roșii cherry tăiate în jumătate
- 1/4 cană de pătrunjel proaspăt tocat
- 1/4 cană de mentă proaspătă tocată
Mod de preparare
- Clătește quinoa sub apă rece și apoi pune-o într-o oală cu 2 căni de apă.
- Las-o să fiarbă, apoi reduce focul și las-o să fiarbă înăbușit timp de aproximativ 15 minute sau până când quinoa este fragedă și toată apa a fost absorbită.
- Las-o deoparte să se răcească.
- Într-un castron mare, combinați quinoa fiartă, castravetele, ardeii grași, ceapa, mazărea, roșiile cherry, pătrunjelul și menta.
- Pentru a pregăti dressingul, amestecă uleiul de măsline și sucul de lămâie într-un castron mic.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Turnează dressingul peste salată și amestecă ușor până când toate ingredientele sunt bine acoperite.
- Servește salata de primăvară cu quinoa imediat sau refrigerată timp de câteva ore înainte de servire.
TREI rețete de mucenici pufoși și gustoși. Pe care i-ai încerca?
2. Brânză de capră cu miere și nuci pe pat de spanac:
Ingrediente
- 200g de brânză de capră
- 2linguri de miere
- 1/4 cană de nuci tocate
- 4 căni de frunze de spanac proaspete
- 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
- Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu.
- Adaugă frunzele de spanac și gătește-le până când se înmoaie ușor, timp de aproximativ 2-3 minute.
- Scoate spanacul din tigaie și așează-l pe farfurii de servire.
- Taie brânza de capră în felii și așează-le pe patul de spanac.
- Presară nucile peste brânza de capră și stropește cu miere.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Servește brânza de capră cu miere și nuci pe pat de spanac imediat (pentru a beneficia de gustul proaspăt și vibrant al primăverii).
Citește și Cinci rețete cu specific spaniol pe care merită să le încerci. Sau ai făcut-o deja?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News