Delicii de primăvară. Rețete culinare pentru a îmbogăți meniul cu sănătate și culoare

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Pixabay.com
Pixabay.com

Descoperă deliciile oferite de primăvară cu aceste rețete, care îți vor îmbogăți meniul cu gusturi proaspete și sănătoase, precum și o explozie de culoare în farfuria ta.

Încă din cele mai vechi timpuri, primăvara a fost privită ca un anotimp al renașterii naturii, dar și ca o oportunitate pentru oameni să acorde o atenție mai mare sănătății lor. Legumele verzi care apar în prag de primăvară ne oferă o multitudine de beneficii:

  1. Contribuie la asigurarea cantității necesare de fibre, facilitează astfel digestia.
  2. Ajută la detoxifierea organismului.Frunzele verzi sunt bogate în clorofilă. Molecula de clorofilă este similară cu cea a globulelor roșii. Așa-numitul "sânge verde" ajută la purificarea sângelui și produce energie.
  3. Contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.
  4. Oferă protecție împotriva cancerului și a diabetului.

Bucură-te de venirea primăverii cu aceste două rețete ideale de încercat!

1. Salată de primăvară cu quinoa și legume proaspete

Ingrediente

  • 1 cană de quinoa
  • 2 căni de apă
  • 1 castravete mare, tăiat cubulețe
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 1 ardei gras galben, tăiat cubulețe
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată mărunt
  • 1 cană de mazăre proaspătă sau congelată
  • 1 cană de roșii cherry tăiate în jumătate
  • 1/4 cană de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1/4 cană de mentă proaspătă tocată

Mod de preparare

  • Clătește quinoa sub apă rece și apoi pune-o într-o oală cu 2 căni de apă.
  • Las-o să fiarbă, apoi reduce focul și las-o să fiarbă înăbușit timp de aproximativ 15 minute sau până când quinoa este fragedă și toată apa a fost absorbită.
  • Las-o deoparte să se răcească.
  • Într-un castron mare, combinați quinoa fiartă, castravetele, ardeii grași, ceapa, mazărea, roșiile cherry, pătrunjelul și menta.
  • Pentru a pregăti dressingul, amestecă uleiul de măsline și sucul de lămâie într-un castron mic.
  • Condimentează cu sare și piper după gust.
  • Turnează dressingul peste salată și amestecă ușor până când toate ingredientele sunt bine acoperite.
  • Servește salata de primăvară cu quinoa imediat sau refrigerată timp de câteva ore înainte de servire.

TREI rețete de mucenici pufoși și gustoși. Pe care i-ai încerca?

2. Brânză de capră cu miere și nuci pe pat de spanac:

Ingrediente

  • 200g de brânză de capră
  • 2linguri de miere
  • 1/4 cană de nuci tocate
  • 4 căni de frunze de spanac proaspete
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu.
  • Adaugă frunzele de spanac și gătește-le până când se înmoaie ușor, timp de aproximativ 2-3 minute.
  • Scoate spanacul din tigaie și așează-l pe farfurii de servire.
  • Taie brânza de capră în felii și așează-le pe patul de spanac.
  • Presară nucile peste brânza de capră și stropește cu miere.
  • Condimentează cu sare și piper după gust.
  • Servește brânza de capră cu miere și nuci pe pat de spanac imediat (pentru a beneficia de gustul proaspăt și vibrant al primăverii).

Citește și Cinci rețete cu specific spaniol pe care merită să le încerci. Sau ai făcut-o deja?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel