Medicul Karan Raj a explicat de ce nu e bine să-ți faci patul dimineața.
Medicul Karan Raj a sfătuit internauții, printr-un clip pe TikTok, să nu-și mai facă patul dimineața, explicând ce se află, de fapt, „în spatele” lenjeriei transpirate.
„Oprește-te din a-ți face patul dimineața, te va menține sănătos. Când ne facem patul dimineața, captăm acarienii de praf care s-au acumulat peste noapte. Acești prădători microscopici, care au mai puțin de un milimetru lungime, se hrănesc cu solzii pielii umane și se dezvoltă în medii umede. Când dormim noaptea, corpurile noastre devin calde și transpirate, făcându-le ținte principale pentru ca acești acarieni să se hrănească. Vor lăsa în urmă excreții care ne pot da astm sau simptome asemănătoare alergiilor.”, a spus medicul Karan Raj pe TikTok.
Potrivit medicului, renunțarea la acest obicei înseamnă menținerea sănătății.
„Strângerea patului dimineața captează toată această umezeală și oferă un cămin confortabil pentru 1,5 milioane dintre acești *băieți răi*”, a subliniat medicul Karan Raj, potrivit LadBible.
@dr.karanr Stop making your bed #learnontiktok #schoolwithdrkaran #sleep #bed
♬ Steven Universe - L.Dre
Un studiu din India, care a implicat 452 de lucrători cu venituri reduse pe parcursul unei luni, a arătat că orele suplimentare petrecute în pat nu înseamnă beneficii mai multe dacă nu există și o creștere a somnului de calitate.
Un pui de somn după-amiază a fost mai benefic decât o oră suplimentară de somn peste noapte, au constatat cercetători.
Jumătate dintre participanții la studiu au fost încurajați să doarmă timp de jumătate de oră în timpul zilei, iar acest lucru le-a adus câteva rezultate pozitive. La acești subiecți s-au observat îmbunătățiri ale productivității, funcției cognitive și bunăstării psihologice.
Potrivit ScienceAlert, studiile viitoare s-ar putea concentra mai degrabă pe calitatea somnului decât pe durata somnului. De asemenea, ar putea fi luați în calcul factori psihologici precum stresul și îngrijorarea - cu care se confruntă adesea familiile cu venituri mai mici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News