De ce înșelăm și care sunt motivele divorțului. Psiholog: „Dragostea cu forța te amenință!”

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit despre motivele infidelității în cuplu.

În cadrul emisiunii „Ultrapsihologie” de pe DC News, psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit despre înșelatul într-o relație.

Cine înșală mai mult, femeile sau bărbații? Există o statistică?

„Nu. În momentul în care întrebi un bărbat, o să spună că, din punctul lui de vedere, el nu a înșelat mai mult decât a fost înșelat. Și dacă întrebi o femeie ce și cum a făcut, ea o să îți spună că nu a făcut nimic în neregulă, că a înșelat așa cum a făcut-o și soțul ei. La un moment dat, există posibilitatea ca cei doi să se întâlnească și să susțină aceeași idee: Am înșelat la fel.”

De ce înșelăm?

„Reprezintă una dintre întrebările din psihologia de cuplu și din psihoterapie care naște discuții multiple. Motivele care stau la baza trădării. În funcție de cine și când își creează o altă viață paralelă cu cea de cuplu, a înșela are următoarele conotații: Nu înșel, îmi trăiesc viața. Nu trădez. Mă simt bine. Sub nicio formă nu consider că am înșelat, fiindcă mie nu îmi mai era bine acasă.

Am avut de curând ocazia să vorbesc cu un om tare deștept care mi-a spus așa:

- De 11 ani, am o relație în paralel, aceeași relație în paralel.

- Și?

- Și e ok.

- E ok? Ești sigur?

- Da!”

Ce ar trebui să știe soțiile despre amante. Este „cealaltă femeie” de compătimit?

De ce bărbaților le este mai bine cu două relații în paralel?

„Omul nu are două relații. Omul acasă are un prieten... Este o relație doar în acte. Aici intervine partea care și mie mi-a dat de gândit. Practic, ei sunt vecini de apartament. Nu fac dragoste, nu se ating. Nu au nimic erotic. În schimb, își fac cumpărăturile împreună, împart niște cheltuieli și, uneori sau de două ori pe an, pleacă în vacanță.

Din punct de vedere psihoemoțional, amicul meu a găsit o cale de a fi fericit. Acasă, soția lui are și ea, la rândul ei, o relație în paralel. Totul este de comun acord. Îi leagă un credit și copilul. Cel mai interesant, pentru mine, a fost când au ieșit în patru. Asta pe mine m-a amuzat.”

Care este motivul principal pentru divorț?

„Banii sunt cei care, la un moment dat, decid când omul divorțează. Că este vorba despre mai multe proprietăți pe care le împart, că e vorba de terenuri, proprietăți imobile, că e vorba de sume de bani din bancă, că e vorba de lucruri cunoscute de partener despre celălalt partener în legătură cu evaziunea fiscală, toate aceste lucruri se întorc oricum împotriva ta. Dragostea cu forța te amenință!”

Crezi că partenerul tău este îndrăgostit de altcineva? Iată cum îți poți da seama!

Vezi aici emisiunea completă:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel