Dr. Adrian Marinescu a explicat de ce femeile au mai mulți anticorpi după vindecarea de COVID-19 decât bărbații.
Directorul medical al Institutului ”Matei Balș” din București, Adrian Marinescu a explicat de ce femeile au mai mulți anticorpi decât bărbații, după ce s-au vindecat de Covid-19.
"Femeile oricum trăiesc mai mult decât noi (nr. bărbații) și este un lucru dovedit. Sunt niște date, este adevărat că ele trebuie verificate și pot fi mai multe ipoteze. Este partea hormonală și se spune că hormonii estrogeni ar avea un rol în menținerea nivelului de anticorpi pentru o perioadă mai lungă de timp.
Şi mai e un adevăr: femeile sunt mai puțin bolnave decât bărbații. Vorbim de afecțiunile cronice, vorbim de stilul de viață. Statistic vorbind, bărbații sunt cei care au mai multe lucruri în spate și motivul pentru care fac mai des forme severe decât femeile”, a spus medicul Adrian Marinescu.
Totodată, medicul a explicat că majoritatea celor care au fost infectați cu Covid-19 după vaccinare, au făcut o formă mult mai ușoară a bolii.
”Cei mai mulți (nr. pacienți) sunt nevaccinați. Este adevărat că se infectează și după schema completă de vaccinare dar aici este interesant. Ajung destul de puțin pentru că cei vaccinați având forme ușoare, în general le rezolvă acasă, probabil că o evaluare făcută prin medicul de familie.”, a precizat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.
„Există un ordin de ministru care spune clar: orice spital trebuie să vină cu un dublu circuit. Într-o situație grea, cum e cea de acum, 30% dintre locuri trebuie să fie pentru pacienți cu SARS-CoV-2. Dacă în toate spitalele s-ar face această evaluare, situația ar arata altfel. Al doilea aspect: testăm mai mult.
Oamenii își pot face teste și acasă. Problema pe care o avem este că în momentul în care ai un diagnostic, acea persoană ar trebui evaluată. Că începe cu medicul de familie sau continuă cu spitalul, ar trebui să o facă în timp real. Vorbim foarte des de paturile de Terapie Intensivă. Important e să nu am un pacient critic care să ajungă în punctul în care are complicații. Ar trebui să intervin înainte, și acest lucru îl pot face dacă îl evaluez rapid, din momentul diagnosticului. Și am nevoie de spitale pentru a o face”, a explicat acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News