Cum să îți regăsești fericirea după o despărțire care te-a lăsat gol pe dinăuntru

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Despărțirile sunt grele, indiferent de cât timp ați fost împreună sau cum s-a încheiat relația. Consecințele unei relații romantice te pot lăsa să te simți pierdut, cu inima frântă și să te întrebi când sau dacă vei mai simți vreodată că ești tu însuți.

Majoritatea oamenilor se întreabă: „Cât timp va dura să trec peste această despărțire?”

Recuperarea după o inimă frântă

Când te desparți de cineva care înseamnă mult pentru tine, poate fi dureros atât emoțional, cât și fizic. Această durere este adesea numită „inimă frântă” și este reală. Poate să te facă să te simți inconfortabil și poți experimenta emoții intense. S-ar putea să simți că pieptul te doare, gâtul este strâns sau stomacul îți este lovit.

Acest lucru se întâmplă pentru că partea creierului tău care se ocupă de stres este afectată. Când ești sub stres, creierul tău îi spune corpului să elibereze substanțe chimice care pot face ca trupul tău să se simtă foarte inconfortabil. Inima frântă te poate face, de asemenea, să te simți trist, anxios sau deprimat.

Recuperarea după o inimă frântă este o călătorie dificilă și emoțională. Timpul necesar pentru a merge mai departe după pierderea unui partener romantic poate varia foarte mult de la o persoană la alta. În timp ce unii oameni se pot simți mai bine în doar câteva zile sau săptămâni, pentru alții poate dura câteva săptămâni sau chiar luni să se refacă.

Multe lucruri diferite pot influența procesul de vindecare după o despărțire. Durata relației, motivele pentru care s-a produs despărțirea și cât de mult ai fost implicat emoțional sunt câțiva dintre factorii care pot influența procesul de vindecare. Modul în care faci față situațiilor dificile, personalitatea ta și oamenii care te sprijină pot juca, de asemenea, un rol în cât timp va dura să te recuperezi.

Când o relație se termină, poate fi greu să faci față emoțiilor intense care vin odată cu aceasta. La început, s-ar putea să simți că totul îți amintește de fostul partener și poate fi dificil să găsești bucurie în ceva.

"Bărbații caută distracție, femeile caută iubire!" O scurtă analiză a infidelității

Pe măsură ce timpul trece, emoțiile puternice s-ar putea să nu mai fie atât de constante, dar este normal să te simți încă trist sau furios. Permite-ți să simți aceste emoții în loc să le ignori sau să încerci să mergi mai departe prea repede. Acest lucru te poate ajuta să te vindeci mai repede pe termen lung.

Un mod de a te vindeca și a crește după o despărțire este să reflectezi la ce ai învățat din relație. Poți căuta modele și să te gândești la ce poți face pentru a te îmbunătăți. Acest lucru te poate ajuta să mergi mai departe și să te concentrezi pe un viitor mai bun.

Cercetări din Journal of Family Psychology

Conform Journal of Family Psychology, cercetările arată că 36,5% dintre adulții necăsătoriți cu vârsta între 18 și 35 de ani au trecut prin cel puțin o despărțire în ultimele 20 de luni.

Există mai multe motive posibile pentru care acest grup de vârstă este susceptibil la despărțiri. Un factor ar putea fi presiunea de a găsi un partener potrivit și de a se așeza la casa lor, mai ales că așteptările societății în jurul relațiilor și căsătoriei s-au schimbat în timp.

Cu aplicațiile de întâlniri și rețelele sociale care fac mai ușor să întâlnești oameni noi, există o gamă largă de opțiuni pentru tinerii adulți de explorat. Cu toate acestea, acest lucru poate duce, de asemenea, la un sentiment de copleșire și indecizie, rezultând mai multe despărțiri.

De asemenea, mulți oameni din acest grup de vârstă încă își descoperă identitatea și prioritățile. Ei pot explora diverse cariere, hobby-uri și interese, ceea ce face dificilă menținerea unei relații de lungă durată. În plus, tinerii adulți pot avea așteptări și obiective diferite în relații, ceea ce duce la conflicte și despărțiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel