Cum refaci relația după ce partenerul a fost infidel. Există iertare?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Dacă ești într-o relație cu cineva care a înșelat în trecut, ar trebui să îl ierți sau doar deschizi porțile pentru a fi rănit din nou?

Nu trebuie să te întorci orbește la cineva care te-a rănit sau despre care știi că are un istoric de a înșela continuu. Va trebui să iei o decizie educată și informată dacă să lupți pentru această relație. Este ceva ce s-a întâmplat o singură dată? Este un incident izolat într-un moment de slăbiciune?

Dacă știi că ești cu un om care este constant incapabil să-și controleze impulsurile și are obiceiuri proaste care alimentează acele impulsuri negative, este recomandat să faci o pauză și să-ți reanalizezi dorința de a face această relație să funcționeze cu orice preț. Partenerul infidel trebuie să arate o dorință de a se schimba și să îți dovedească în timp că este capabil să își înfrâneze acele impulsuri pentru ca tu să-ți deschizi din nou inima și să te simți împlinit și în siguranță.

Dacă nu este cazul, atunci poate este mai bine să te protejezi și să nu continui într-o relație doar pentru că iubești pe cineva, dacă ești convins că te va răni din nou. Începi să accepți anumite comportamente pe care știi că nu ar trebui să le accepți pentru că devin realitatea ta. Ești prins într-o relație de peste 10 ani, uneori mai mult, cu cineva care te rănește, dar devine normal pentru că îți cobori standardele din dragoste sau disperare. Dar adevărul este că meriți mai mult și nu ar trebui doar să te mulțumești cu cineva care nu te face să te simți în siguranță, iubit și respectat.

Crezi că partenerul tău este îndrăgostit de altcineva? Iată cum îți poți da seama!

Dacă te regăsești într-o astfel de situație, găsește puterea să te retragi și să te asiguri cu adevărat că această persoană a adus schimbări care îți arată că este serioasă, că nu doar îți spune ceea ce vrei să auzi pentru a continua să fiți împreună și pentru a profita de tine. O modalitate de a te asigura că această persoană este serioasă este să te asiguri că ceea ce spune și ceea ce face sunt în armonie pe o perioadă lungă de timp și că face anumite lucruri la care nu era deschis în trecut. Poate că asta înseamnă să caute ajutor, poate să se asigure că nu mai petrece timp cu anumite persoane sau nu mai face anumite activități care îl vor conduce pe un drum alunecos.

Ideea este că trebuie să te asiguri că ești matur și detașat când iei o astfel de decizie și că nu te expui deliberat să fii rănit din nou. Dacă intuiția ta îți spune că o va face din nou, atunci oprește-te. Poate că este bine să vă separați pentru o vreme, poate că trebuie să te piardă pentru a trece prin acel proces de transformare personală.

În același timp, este important să nu fii prea extrem. Înșelatul poate însemna lucruri diferite pentru oameni diferiți. În unele cazuri, există persoane care, doar pentru că partenerul lor se uită la cineva de sex opus într-un anumit fel, se simt trădate. Vrem să rămânem fideli codului nostru moral și principiilor noastre morale și să ne asigurăm că suntem într-o relație care ne permite să ne simțim în siguranță.

Ce spun cei mai cunoscuți preoți despre infidelitatea în cuplu? "Ea aduce cu sine nu doar suferință, ci și dezbinare!"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel