Cum îndepărtezi semnele de anxietate?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Anxietatea este un fenomen des întâlnit, la aproximativ 20% dintre adulți. O poți resimți atunci când ești mereu pesimist, îngândurat în legătură cu orice eveniment și ai în permanență o stare de neliniște, care îți afectează calitatea vieții. Uite cum poți să ții departe semnele de anxietate.

Iată la ce poți să apelezi ca să controlezi semnele anxietății!

1. Încearcă să îți controlezi respirația

De obicei, când apar episoade de anxietate, sunt legate și de respirația incorectă. Când nu respiri cum trebuie, o să crești aceste senzații sau pot apărea chiar stări de amețeală sau de leșin.

Trebuie să respiri lent și controlat. Încearcă respirația pe nas, timp de 8-10 secunde. Ține respirația, expiră ușor. Poți repeta acest exercițiu de mai multe ori, în funcție de intensitatea senzației tale de teamă. Simptomele pot să difere de la o persoană la alta, dar controlul respirației ajută corpul să nu între în hiperventilație.

2. Apelează la o persoană de încredere

Dacă ai o cauză care te duce la anxietate, legată de job, de un nou copil în viața ta sau de alte probleme personale, cu siguranță ai și îndoieli. De aceea, ar fi bine să discuți despre stările tale cu o persoană de încredere și să nu eviți nici specialistul.

Fie că discuți la telefon sau față în față, împărtășește-ți gândurile și spune ce te face să fii anxios. O să te ajute să te destresezi și să te deconectezi. Simptomele anxietății nu trebuie să se agraveze, așa că nu ezita să ceri ajutor de specialitate.

3. Alege mișcarea

Poate că este ultimul lucru pe care ți-l dorești în momentele de anxietate, însă corpul tău are adrenalină pe măsură. Astfel, ar fi bine să îți îndrepți atenția către sport sau mișcare de orice fel. Specialiștii spun că exercițiile fizice au capacitatea de a reduce stările de anxietate, dar și tensiunea din corp.

Poți să te plimbi, să sari coarda, să alergi sau să ridici greutăți. Orice îți poate înlătura hormonii de stres, iar activitatea fizică îți îmbunătățește starea generală de spirit, dar și respirația.

4. Relaxarea este cheia

Stările de anxietate pot fi foarte serioase, însă, dincolo de ele, în mod cert există și lucruri care îți aduc relaxare. Plimbarea, pictura, cititul sau olăritul pot fi activități care te scot din stare și îți axează atenția pe lucruri mai plăcute. Chiar și un simplu duș cald va avea efecte pozitive, așa că nu ezita.

Toate aceste activități te ajută să nu te afunzi în stările proaste, așa că alege ceea ce este potrivit pentru tine. Nu uita să asculți muzică relaxantă, în surdină!

5. Odihnește-te

În perioadele de anxietate, odihna corespunzătoare nu trebuie neglijată. Este important să încerci să dormi cât mai bine și mai mult, fără să te lași copleșit de gânduri sau idei care să-ți tulbure orarul de somn.

6. Controlează-ți mai bine gândurile

Este greu, dar imperios necesar. Trebuie să-ți controlezi ideile care îți trec prin minte, ca să eviți stările de anxietate. Mintea ta poate insista prea mult asupra unor gânduri negative, care provoacă tulburări, neliniște și teamă în exces. Poți folosi metoda listei cu întrebări.

"Am vreun motiv să fiu așa?", " Am vreo dovadă să gândesc negativ?", "Sunt influențat de un anumit eveniment?". Toate aceste întrebări te pot face să realizezi că dai prea multă importanță unor situații care nu contează atât de mult.

Poate ești interesat și de: Traumele din copilărie: afectează sau nu viața de adult?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel