Cum faci un ou poșat. Metodele simple

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să faci un ou poșat, poți încerca mai multe metode. Iată cum trebuie să procedezi.

Ingrediente

ouă
pâine prăjită

Pentru servire:

bacon
sparanghel

Cum se prepară

Prima regulă – un ou poșat perfect iese dintr-un ou proaspăt. Iată cum poţi testa ouăle: ia un pahar cu apă şi pune oul. Dacă stă la fund, e proaspăt. Dacă stă vertical, are 2-3 săptămâni, dacă plutește, e foarte vechi, scrie bucataras.ro.

Prima metodă

Pune o oală cu apa la fiert şi adaugă sare şi o lingură cu oţet, care va ajuta la coagularea oului. Sparge oul într-un bol, fă un mic vârtej în apă fierbinte şi răstoarnă cu grijă oul. Are nevoie de doar 3 minute de fierbere la foc mic ca să fie moale. Scoate-l cu grijă cu o spumieră şi serveşte-l pe o felie de pâine prăjită.

A doua metodă

Sparge oul într-o strecurătoare, ca să elimini albuşul mai lichid, pune-l apoi într-un bol şi la fel ca mai devreme, fă un vârtej în apă fierbinte cu sare şi oţet şi pune oul. Dacă vrei un ou fiert mai tare, lasă-l 4 minute.

A treia metodă

Pune folie alimentară de plastic în bol, sparge oul şi leagă-l bine. Pune-l apoi în apă fierbinte şi lasă-l să fiarbă 3 minute. Serveşte oul posat alături de bacon şi sparanghel la cuptor.

BONUS: Omletă cu dovlecei la cuptor

Ingrediente

 8 ouă
 250 ml lapte
 3 fire ceapă verde
 2 dovlecei medii
 3 căţei usturoi
 150 g caşcaval
 1/2 pliculeţ praf de copt
 1/2 legătura pătrunjel
 sare
 piper
 ulei

Cum se prepară

Spală dovleceii şi taie-i pe jumătate, apoi curăţă-i de seminţe cu ajutorul unei linguriţe (scobeşte-i pe centru). Rade dovleceii pe răzătoarea mare, apoi freacă-i cu puţină sare şi lasă-i la scurs pentru 20-30 minute, potrivit retetepractice.ro. Odată ce dovleceii şi-au lăsat apă, scurge-i cât mai bine posibil.

Într-o tigaie, frige ceapa şi usturoiul tocate în 1-2 linguri ulei, lasă-le pentru 1-2 minute la foc mediu, apoi adaugă dovleceii şi continuă să amesteci 3-4 minute. Combină legumele trase la tigaie cu caşcavalul ras, odată ce legumele s-au răcit. Aşază legumele combinate cu caşcavalul într-o tavă de cuptor termorezistentă.

Separat, bate ouăle cu laptele cât mai bine (poţi folosi şi mixerul) şi adaugă sare, piper şi praful de copt. Toarnă oul peste combinaţia de dovlecei şi caşcaval. Dă omleta cu dovlecei la cuptor la 180 grade pentru 50-55 minute. Presară pătrunjelul deasupra şi serveşte omleta cu dovlecei la 10-15 minute după ce ai scos-o de la cuptor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel