Cum faci cozonac PUFOS de Crăciun. Ingredientul secret al lui Cătălin Scărlătescu. Sigur NU vei da greș

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Foto: Instagram Catalin Scarlatescu
Foto: Instagram Catalin Scarlatescu

Cu nucă, cu mac, cu stafide, brânză sau rahat, cozonacul este iubit de toată lumea. 

Cozonacul este dulcele care nu lipsește niciodată de pe masa de sărbători, așa că îți prezentăm rețeta specială a lui chef Cătălin Scărlătescu.

Cozonac pufos. Ingredientul secret al lui Cătălin Scărlătescu - INGREDIENTE:

1 kg făina

250 gr zahăr

450ml lapte

5 ouă

60 gr drojdie

300 gr unt Belgian

500 gr nucă

200 gr rahat

150 gr ciocolată belgiană

30 gr portocală confiată

30 gr coajă de lămâie

stafide

Cozonac pufos. Ingredientul secret al lui Cătălin Scărlătescu - MOD de PREPARARE:

1. Într-un recipient mai mare, se amestecă drojdia și laptele, apoi se adaugă 3 linguri de făină și se lasă să crească până când își dublează volumul.

2. Se fierbe laptele împreună cu zahărul și se amestecă până se dizolvă.

3. Se freacă gălbenușurile cu un praf de sare.

4. Peste făină, se toarnă pe rând gălbenușurile, laptele cu zahăr, untul topit și portocala confiată.

5. Se frământă până când se obține un aluat elastic.

6. Se lasă la dospit pentru circa o oră.

7. După dospire, se ia o parte din aluat, se întinde și se pune pe ea crema pe care o facem din ciocolata belgiană topită, nucă, rahat și stafide și apoi se rulează.

8. Rulada obținută se taie în două, se împletește și se unge cu ou.

9. Se așează într-o formă tapetată cu unt și făină și se mai lasă la dospit pentru două ore. Când aluatul a crescut se pune tava la cuptor la 160 de grade, timp de 45 de minute.

Care e ingredientul secret pe care-l folosește Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu consideră că bucătăria este o muncă, nu o artă, așa că este destul de secretos când vine vorba de secretele sale în gătirea bucatelor. Cu toate acestea, există câteva ponturi în ceea ce privește cozonacul pufos de sărbători, iar secretul stă în untul pe care-l folosim. 

Astfel, untul din compoziția cozonacului trebuie să fie de calitate, iar juratul de la Chefi la Cuțite îl recomandă pe cel belgian care e mai gras și mai dens și care face cozonacul mai omogen și mai pufos.

În plus, tot pentru un cozonac pufos, ingredientele trebuie scoase din frigider cu ceva timp înainte de a începe sa lucrăm la rețetă, astfel încât toate să aibă aceeași temperatură.

Cozonacul se coace la 160 de grade, iar când acesta începe să se coacă se scade temperatura la 140 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel