Cum economisim bani? 5 metode care funcționează

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Dacă nu prea reușești să pui bani deoparte, poate ai nevoie de o strategie mai clară. Chiar dacă pare imposibil să economisești, sunt câteva idei pe care să le iei în calcul.

Iată pe ce te poți baza, astfel încât să-ți plătești facturile, să pui ceva deoparte și să-ți faci și micile plăceri.

1. Fii motivat de un scop clar

Dacă nu reușeșți să pui bani deoparte, ar fi bine să te gândești la un scop precis. Poate fi vorba de o pereche mai scumpă de pantaloni, pe care ți-o dorești de foarte multă vreme sau o vacanță pe care o visezi de ani de zile. Cert este că dacă pui constant bani deoparte, poți să-ți îndeplinești dorințele.

Ai face bine să pui niște bani deoparte zilnic, oricare ar fi suma. La final, te poți bucura de un cuantum mai generos. Nici nu ești nevoit să renunți la micile bucurii ale vieții. Poți în continuare să te plimbi cu cei dragi sau să mergi cu bicicleta în parc. Aceste activități relaxante nu costă bani și te fac să te simți mai bine.

2. Renunță la shoppingul din impuls

Ca să fii capabil să economisești bani, trebuie să ai cât mai multă grijă de ei. Este adevărat că în zilele noastre, nu trebuie decât să dăm un click și toate cumpărăturile sunt la ușă. Totuși, din acest motiv, tindem să cumpărăm doar din impuls, nu avem neapărată nevoie de o geantă în miniatură doar pentru că este redusă la jumătate.

Deci, ar fi bine că atunci când vrei să introduci datele cardului, să te gândești, real, la câtă nevoie ai sau nu de acel obiect.

3. Înlocuiește plata cu cardul cu banii cash

Da, este și aceasta o metodă utilă de a economisii. De obicei, specialiștii din domeniul bancar sunt de părere că oamenii ajung să economisească aproximativ 10-15% dacă plătesc cash, fie că realizezi o achiziție online sau în magazine.

Ba mai mult, poți să scoți bani de pe card și să-i împarți în mai multe plicuri. Astfel, o să îi ai la îndemână pentru cheltuielile necesare. Restul, lasă-i pe card și încearcă să nu-i mai folosești. Așa, vei învăța să economisești.

4. Nu mai depăși listele de cumpărături

Ai notat pe un bilețel că trebuie să cumperi cinci lucruri dar te-ai întors acasă cu treizeci. Sună cunoscut? Tuturor ni se întâmplă, dar ar trebui să îți modifici acest comportament de consum dacă ai în plan să strângi niște bani. Deși este greu să rezistăm tentațiilor din magazine, nu trebuie să cumpărăm mai multe produse decât cele de care avem neapărată nevoie.

Dacă te limitezi la produsele pe care le-ai scris pe foaia de hârtie, nu ai cum să nu economisești. Totodată, ai putea să gătești mai mult acasă și să ieși mai puțin în oraș. Știm deja cât costă să iei masa la unele restaurante, așa că rezistă și acestei tentații.

5. Cumpără haine sau accesorii la reduceri

Mulți bani se duc pe haine, încălțări și accesorii. Deși nu trebuie să renunți la ele, învață să economisești. Poți să reduci anumite costuri, astfel încât bugetul tău să nu fie afectat atât de mult. O strategie care dă roade? Ar trebui să urmărești reducerile de sezon.

Caută în magazine sau pe site-uri perioadele în care pun la dispoziția clienților reduceri considerabile sau cumpără din outlet haine de calitate. Dacă o să cumperi haine, accesorii sau alte produse în perioada promoțiilor, ai șansa să pui mai mulți bani deoparte.

Vezi și: Horoscopul BANILOR 2023. Vești bune pentru Berbec și Balanță. Pierderi pentru Vărsător și Leu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel