În cadrul emisiunii DC Anima, s-a vorbit despre rolul Poliției Canine. Iată ce am aflat!
Tudor-Tim Ionescu, realizatorul emisiunii DCAnima de pe DCNews, a avut-o invitată pe Alexandra Neacșu, agent șef adjunct la Poliția Canină DGPMB. Aceștia au vorbit despre rolul Poliției Canine și despre eroii patrupezi. Câinele Alexandrei Neacșu se numește Abel, despre care a vorbit în cadrul emisiunii.
Iată ce ne spune!
„Cu toate că am avut câini de când sunt mică, cu câinele de poliție a fost cu totul diferit. Abel este un câine specializat în patrulare și intervenție. Eu l-am luat pe Abel la vârsta de trei luni și jumătate. La început, dar și acum, este copilul mamei. Acum are șapte ani și trei luni.”
Care sunt cele mai grele misiuni?
„Cea mai grea misiune, dar și cea mai frumoasă, a fost când am ajuns într-o dimineață la serviciu și a sunat telefonul de la IPJ Prahova. Evadase un deținut și am plecat cu un coleg. A fost o misiune de zece sau unsprezece ore de căutări prin pădure. După fiecare pas sau dacă coboram o râpă, Abel întorcea capul să vadă dacă sunt acolo lângă el, că sunt în regulă. Nici oboseala n-am mai simțit-o, nici eu, nici el. Am făcut undeva la 12 sau 13 km de mers pe jos în ziua aceea.”
Un preot răspunde la întrebarea: Ne vom revedea animalele de companie în Rai?
Sfaturi pentru posesorii de câini
„Să petreacă cât mai mult timp cu ei și să aibă măcar dresajul de bază. Din păcate, foarte mulți oameni iau un câine doar pentru că arată bine. Am văzut foarte mulți oameni care într-adevăr își dau interesul față de câine. Dar am văzut și oameni care spun: I-am luat copilului un câine, dar eu n-am timp de el. I-am făcut un cadou, de dimineață până seara câinele stă în pat. Se mai joacă copilul 10 minute cu el pe zi. Ceea ce nu mi se pare normal.
Trebuie să îți asumi că e o obligație. Îți asumi că ești obligat să ai grijă de câinele acela, atâta timp cât ți l-ai dorit sau nu contează din ce conjunctură ai ajuns să-l ai. Și o simplă plimbare în parc, de exemplu, contează atât pentru relație, cât și pentru câine.
Dacă, de exemplu, stai la bloc, chiar și la curte, vii de la serviciu și te-a văzut câinele. El practic te-a așteptat o zi întreagă. Mulți merg pe premiza: L-am lăsat singur un sfert de oră în curte, a alergat, și-a consumat toată energia, de ce mai trebuie să-l și plimb?”
Impactul câinilor de poliție asupra comunității
„Din păcate, sunt și persoane care nu au auzit sau nu știau că Poliția Capitalei are o asemenea structură. Acum depinde și ce câine ai lângă tine, ce poți să arăți omului respectiv. Sau și la misiuni, depinde ce misiune este. Că este o percheziție domiciliară, că este o căutare de substanțe, de urme pentru o persoană rătăcită.”
Vezi aici emisiunea completă:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News