Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat luni a avertizat asupra unei escaladări a crizei energetice din cauza disputei cu Moscova, pe fondul sancţiunilor adoptate din cauza invaziei ruse din Ucraina, relatează DPA.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat luni a avertizat asupra unei escaladări a crizei energetice din cauza disputei cu Moscova, pe fondul sancţiunilor adoptate din cauza invaziei ruse din Ucraina, relatează DPA.
„Întrucât Rusia a suspendat deja parţial sau integral aprovizionarea cu gaz către 12 state membre UE, trebuie să ne pregătim cu toţii pentru situaţia cea mai rea”, a declarat Ursula von der Leyen într-un interviu pentru ziarul spaniol El Mundo.
Rusia a suspendat recent livrările de gaz către mai multe state UE, între care Polonia, Bulgaria şi, sâmbătă, către Letonia, pentru refuzul lor de a plăti în ruble pentru aceste livrări. Exigenţele de plată în ruble sunt legate de tentativele Kremlinului a de a uşura impactul sancţiunilor occidentale asupra Rusiei din cauza invadării Ucrainei.
Rusia a diminuat şi livrările către Germania, principala putere economică a UE, din cauza unor aşa-zise lucrări de mentenanţă, gest perceput drept o replică la sancţiunile occidentale. Preocupările tot mai mari privind criza energetică au determinat blocul comunitar să convină săptămâna trecută asupra unui plan de urgenţă pentru această iarnă.
Aceste măsuri „ne vor ajuta să ne satisfacem nevoile de aprovizionare pentru iarnă”, a spus Ursula von der Leyen. 'În doar o săptămână, UE a convenit să facă un pas decisiv şi fără precedent pentru a contracara ameninţarea lui Vladimir Putin de a tăia complet aprovizionarea cu gaz”, a spus ea, referindu-se la preşedintele rus. Spania, la fel ca alte state UE, s-a opus iniţial planului de urgenţă, dar în cele din urmă l-a aprobat după ce şi-a asigurat unele concesii. Von der Leyen, care a răspuns pe e-mail întrebărilor El Mundo, a salutat decizia guvernului spaniol. „Încă o dată, aici este vorba despre solidaritate europeană”, a afirmat ea. sursă: AGERPRES/(AS - autor: Florin Ştefan, editor: Mariana Ionescu)
Uranus tranzitează semnul Taurului până în 2026! Cine este Uranus? Planeta tehnologiei, planeta surprizelor, cel care îți aduce în viață scenariul la care nu te-ai fi gândit vreodată. Totodată, este planeta care guvernează internetul și tehnologia. Uranus înseamnă surpriză, neobișnuit, independent, nonconformism, dar și știință, lumină, electricitate, spontaneitate, revoluție, autenticitate, inovație, rupere bruscă.
Taurul este un semn de pământ stabil, fixist, rigid, dornic de confort, ține de siguranță, nu vrea să renunțe, ține cu dinții de orice, nu îi plac crizele, nu îi place stabilitatea și vrea să aibă totul aranjat. Taurul este semnul banilor, al resurselor, reprezintă zona financiară în astrogramă.
Dacă Taurul iubește atașamentele, Uranus urăște atașamentele, așa că e posibil să ne confruntăm cu conflicte interioare.
Se schimbă și felul în care privim roadele pământului, agricultura, recoltele.
Dacă Taurii planifică mereu următorii pași, Uranus vine și aruncă toate planurile în aer. Se întâmplă tot felul de situații, te îmbraci diferit, mănânci diferit, cheltuiești diferit.
Ultima dată când Uranus a fost în Taur, a fost în perioada 1934-1942, ani ai marii crize economice, de dinainte de al Doilea Război Mondial, dar și o explozie a domeniului tehnologiei.
Din cauza semnului Taurului, vom opune rezistență, însă surprizele se vor ține lanț de la an la an în toate domeniile. Va fi nevoie să fim mai eficienți și în ceea ce privește hrana, felul în care mâncăm, nu vom mai arunca la fel de mult, vom învăța mai clar ce este aceea sustenabilitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News