Dacă ți-e poftă de creveți, poți încerca această rețetă simplă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
250 g creveţi
3 căţei de usturoi
10ml ulei de măsline
30g unt
Pentru final/Ingrediente umplutură
50ml suc de portocale
pătrunjel proaspăt
busuioc proaspăt
sare
piper
Pentru servire
paste/pâine prăjită
felii de lămâie
Cum se prepară
Într-o tigaie încăpătoare de teflon se pune uleiul de măsline, untul şi 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri. Ai grijă să adaugi creveţii imediat ce acesta a căpătat o nuanţă gălbuie. Când este maro, deja începe să prindă gust amar, scrie bucatariaioanei.ro. Sotează creveţii timp de 2-3 minute. Creveţii proaspeţi se adaugă în tigaie, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă cu o paletă astfel încât căldura să îi prindă pe toate părţile, timp de 2 minute.
Cei prefierți se condimentează şi trec direct în a doua etapă, în care această reţetă de creveţi presupune adăugarea sucului de portocale şi ţinerea pe foc timp de 2 minute. La final adaugi busuiocul şi pătrunjelul mărunţit, restul căţeilor de usturoi, trecuţi prin presă. Mai laşi maxim 1 minut pe foc, amestecând, şi apoi tragi tigaia deoparte.
Serveşte alături de paste sau pâine prăjită
BONUS: Paste nemțești la cuptor. Rețeta delicioasă din Germania
Ingrediente
o pungă spatzle (paste nemțești)
2 ouă
250 g telemea
o ceapă albă
200 g bacon
2 linguri ulei
Cum se prepară
Pastele se pun la fiert si se lasă conform indicaţiilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot într-o strecurătoare, se trec prin jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Ouăle se bat si se amestecă cu brânza rasă, apoi se amestecă uşor cu pastele, potrivit restaurantedelux.ro. Se pune amestecul de paste într-o tavă de cuptor si se lasă la copt aproximativ 10 minute. Intre timp, ceapa tăiată rondele si baconul se călesc uşor în tigaia cu ulei încins si se pun deasupra fiecărei porții de paste in momentul servirii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News