Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Ziua terapiei holistice
Medicina occidentală se confruntă cu probleme destul de serioase atunci când este privită din perspectiva altor forme de practică medicală. Terapia holistică este o astfel de practică care se concentrează pe corp, spirit şi minte şi foloseşte aceşti trei factori pentru a ajuta la promovarea vindecării naturale a organismului fără proceduri sau medicamente inutile. Terapia holistică este o oportunitate de a afla mai multe despre medicina alternativă şi despre modul în care aceasta poate aduce schimbări esenţiale în viaţa dumneavoastră, iar #HolisticTherapyDay, marcată anual pe data de 26 iulie, este ocazia perfectă pentru a dobândi aceste cunoştinţe.
Terapia holistică este o practică destul de veche, ale cărei origini pot fi găsite în filosofia medicală şi spirituală a lui Hipocrate, considerat una dintre cele mai importante figuri din lumea medicinei. Hipocrate a avansat ideea că a te concentra exclusiv pe afecţiunile corpului nu era o modalitate sănătoasă sau de succes pentru a trata sănătatea precară. În schimb, el a considerat că era important să se aplece asupra fiecărui aspect al existenţei umane pentru a obţine o recuperare completă şi durabilă. Terapia holistică modernă consideră că există anumite probleme privind medicina tradiţională modernă, în special obiceiul acesteia de a se concentra pe tratarea simptomelor cauzate de afecţiuni, în loc să elimine problema din rădăcină. Înainte de anii 1970, terapia holistică nu era o practică medicală tipică. Practicanţii săi luau în considerare întregul mediu al pacientului şi făceau tot posibilul să-l trateze pe acesta în ansamblul său. Prin contrast, filosofia modernă a medicinei consideră că mintea şi corpul sunt entităţi separate şi trebuie tratate ca atare. Terapia holistică face progrese în a contribui la aducerea practicii de tratare a întregului corp şi a întregii persoane în practica medicală modernă, însă desemnarea sa ca 'medicină alternativă' o face să întâmpine dificultăţi atunci când vine vorba de a se impune în comunitatea medicală şi, în general, este tratată ca o formă de şarlatanie.
Ziua milkshake-ului cu cafea
Aproape toată lumea iubeşte cafeaua, iar o mare parte a omenirii chiar depinde de ea pentru a se trezi în fiecare dimineaţă. Dar ce se întâmplă în timpul verii, când este prea cald pentru a savura o ceaşcă aburindă de cafea fără a transpira abundent? Nu este nimic plăcut în a-ţi îmbiba hainele cu transpiraţie imediat după duşul de dimineaţă. Din fericire, cineva s-a gândit la toate aceste lucruri şi a inventat ceva minunat: milkshake-ul cu cafea, o băutură delicioasă, celebrată anual pe 26 iulie, în ţări precum SUA, printr-o #CoffeeMilkShakeDay. Istoria milkshake-ului cu cafea Termenul de 'milkshake' a fost folosit pentru prima dată în 1885. La acea vreme, milkshake-urile erau foarte diferite de cele din prezent, fiind băuturi alcoolice preparate cu ouă şi whisky, la fel ca lichiorul de ouă de astăzi. La scurt timp însă, cuvântul 'milkshake' a început să se refere la băuturi pe bază de îngheţată la care se adaugă siropuri de ciocolată, căpşune sau vanilie. În anii 1930, milkshake-urile erau o băutură populară în aşa-numitele 'soda shop-uri' pe care azi le vedem în filme, cunoscute drept locuri obişnuite de întâlnire ale studenţilor. În anii 1940 şi 1950, savurarea împreună a unui milkshake a devenit un gest de intimitate la întâlnirile romantice. Undeva pe parcurs, cafeaua a fost adăugată la milkshake-uri pentru a le oferi un boost de cofeină, cât şi aroma unică, apreciată de milioane de oameni din întreaga lume. A fost creată o zi pentru a sărbători această combinaţie delicioasă de cafea şi îngheţată şi au apărut şi nenumărate variante ale acestei băuturi.
AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News