Cori Grămescu, rețeta ideală de paste pentru prânz

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto ilustrativ de Klaus Nielsen de la Pexels
Foto ilustrativ de Klaus Nielsen de la Pexels

Ai auzit și tu că trebuie să renunți la paste atunci când vrei să slăbești? Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a demontat acest mit. Iată o rețetă de paste pentru prânz. 

"Deși tendința este de a elimina pastele din alimentație datorită glucidelor, ele sunt plăcute și pot fi consumate, la prânz, dacă ținem cont de câteva precauții și o rețetă pe care le voi prezenta mai departe.", a scris Cori Grămescu într-o postare pe Facebook. 

Cori Grămescu a dezvăluit că primește mereu întrebări despre paste în timpul şedinţelor de consiliere pentru un stil de viaţă echilibrat. "După mulţi ani în care ni s-a spus că nu e bine să ne apropiem măcar de glucide când vrem să slăbim, a intrat cumva în obișnuință faptul că trebuie să elimini grupe întregi de alimente din mesele zilnice, ca să pierzi din kilogramele în plus."

"Aşa că întrebările despre câte o reţetă de paste pentru prânz apar, inevitabil, în fiecare şedinţă de consiliere. Înainte de a vă prezenta reţeta de paste pentru prânz trebuie, însă, să vă spun că e important să alegem produse sănătoase.", a adăugat ea. 

Cori Grămescu a subliniat că "putem opta pentru paste fără gluten, paste de orez, de quinoa sau de hrişcă. În ultima perioadă am folosit mult pastele de quinoa şi cele de orez. Cele cu hrişcă sunt interesante însă au o textură mai aspră şi trebuie folosite mai multe condimente, pentru aromă şi savoare."

Ingrediente paste pentru prânz, două porții 

- 100 g de paste fără gluten (se cântăresc înainte de fierbere)

- 400 g de roşii cherry

- două cepe albe

- 3-4 căţei de usturoi

- 10 bile de mozarella sau cuburi de caş de vacă nu foarte sărat

- busuioc proaspăt

- ulei de măsline

Mod de preparare

"Pastele se fierb în apă cu sare al dente, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se spală în apă rece şi se lasă deoparte până ajung la temperatura camerei. Se taie roşiile cherry în jumătăţi şi se înăbuşă în tigaia ceramică, la foc mic. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se adăugă peste roşii, împreună cu puțină sare. Eu folosesc sare de Guerande, nefiltrată, pentru aroma intensă.

Apoi, se mai adaugă o lingură de pudră de roşii uscate şi se lasă la foc mic, până se înmoaie ceapa. Se închide focul, se lasă se răcească 30 de minute şi se adăugă o lingură de ulei de măsline. Pastele se amestecă bine cu sosul de roşii, se adăugă bilele de mozarella şi se presară busuioc proaspăt tocat.

Este o salată de paste ideală pentru prânz, în zilele în care seara aveți antrenament.", a explicat Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel