Copiii FALȘI, o soluție pentru mamele poloneze. Ajută în tratarea traumelor

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Bizar
Sursă foto: captură video BBC
Sursă foto: captură video BBC

Bebelușii de plastic, care par reali, sunt o metodă prin care femeile din Polonia se confruntă cu aspectele dificile ale maternității. 

În Polonia, unde ratele de fertilitate sunt printre cele mai scăzute din lume, un grup de femei preiau controlul asupra propriei maternități și devin mame pentru copii falși, din plastic, scrie BBC. ”Păpușile renăscute” sunt manechine hiper-realiste, tratate ca niște copii adevărați, cărora li se acordă o ceremonie de naștere și chiar o bătaie simulată a inimii.

Păpușile, o metodă de a face față traumelor

Cu toate acestea, ele servesc unui scop mai profund, fiind folosite ca ajutoare terapeutice pentru a ajuta femeile care suferă de infertilitate, avort spontan și pierderea unui copil, dar și anxietate și depresie. Pentru mulți, păpușile sunt o modalitate de a reseta dezechilibrul de gen care merge adesea mână în mână cu maternitatea.

Artista poloneză Barbara Smolińska, care creează păpușile, figurează pe lista BBC 100 Women din acest an.

”Realizez aceste păpuși despre care se poate spune că sunt un substitut pentru bebeluși. Se nasc din piese de vinil, sunt păpuși care arată că niște bebeluși. Detaliile contează, fiecare venă sau firicel de pe piele, trăsături care nu sunt specifice păpușilor le fac să pară reale, așa că pot fi comparabile cu un copil real”, a spus Smolińska.

Cele mai scumpe păpuși ajung la zeci de mii de dolari

Păpușile „Reborning” au fost prima dată produse în 1990, iar prețul uneia pornește de la 50 de dolari și poate ajunge la 22.000 de dolari. Imaginile video în care apar păpușile stâng milioane de vizualizări la nivel global. 

”Motivele pentru care oamenii cumpără aceste păpuși variază. Sunt colecționari, serviciile medicale de urgență, școlile de moașe. Dar oamenii își doresc de asemenea aceste păpuși pentru terapie. Femeile care suferă de diferite tipuri de anxietate și depresie, sau cele care au pierdut un copil ori au suferit un avort spontan”, a mai spus creatoarea păpușilor. 

”Îmbrățișările sunt foarte importante. Cred că o păpușă poate fi o metodă bună prin care să te confrunți cu propria traumă, dar cu o condiție. Ca aceste păpuși să nu înlocuiască viața reală”, a afirmat Elzbieta Sobolewska, psiholog clinician din Polonia. 

Vezi video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel