Colagenul, secretul tinereții pielii. Doctorul Iulia Panțuru: Majoritatea lucrurilor care preveni îmbătrânirea sunt gratuite

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Colagenul, secretul tinereții pielii. Doctorul Iulia Panțuru - Majoritatea lucrurilor care preveni îmbătrânirea sunt gratuite
Colagenul, secretul tinereții pielii. Doctorul Iulia Panțuru - Majoritatea lucrurilor care preveni îmbătrânirea sunt gratuite

Despre importanța colagenului a vorbit doctorul Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog, la emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani, din data de 23 ianuarie 2023.

"Colagenul reprezintă peste 75% din componența pielii și se găsește în toate organele noastre interne, în articulații, ligamente și păr. Deci putem, cumva citi îmbătrânirea a organelor interne, uitându-ne la pielea noastă.  Producția de colagen cedează în timp din cauza procesului de îmbătrânire. Pierdem cam 1% pe an din colagenul existent, mai mult după menopauză, când scad estrogenii. 

Există o serie de factori prin care noi accelerăm această îmbătrânire și pierdere de colagen. În primul rând, vom produce mai puțin colagen, iar ceea ce vom produce va fi fie în cantități mici, fie calitativ mai slab", a povestit doctorul Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog. 

"Cel mai important factor care grăbește pierderea colagenului este expunerea la soare. Soarele distruge colagenul, distruge fibra și produce un colagen fragmentat, care va distruge producția colagenului nou. De asemenea, expunerea la poluare și fumul de țigară duc la distrugerea colagenului.

Lipsa somnului,alimentația dezechilibrată, bazată pe carbohidrați și multe lactate, de asemenea, duc la distrugerea colagenului. Dacă vorbim despre stimularea producerii de colagen, alimentația noastră trebuie să se bazeze pe proteine, omega 3, licopen, vitamina E, resveratrol", mai spune Iulia Panțuru.

Cum ne dăm seama că avem un deficit de colagen și ce trebuie să facem? 

"Deficitul de colagen duce la apariția primelor riduri, la lipsa luminozității pielii și, bineînțeles, în faze mai avansate, la laxitate. Dieta mediteraneană rămâne ce mai echilibrată când vorbim despre îmbătrânire. Uleiul de măsline, fructele, gras ar trebuie să fie prezente în dietă. 

Suplimentele cu colagen nu sunt reglementate. Cantitatea pe care trebuie să o luăm  nu este clară și variază, în diverse studii, de la 2 grame la 10. Eu recomand stimulatoarele de colagen. De exemplu, acidul ortosilicic. Există 28 de tipuri de colagen în corp și fiecare are un mecanism aparte de producere", a dezvăluit medicul.

"Cei mai puternici stimulatori de colagen, când vorbi despre produse aplicate, rămân retinolul, acidul hialuronic, bio-peptidele, vitamina C. De asemenea, o oră de somn în plus ajută mai mult decât suplimentele orale. Majoritatea lucrurilor care ne ajută să prevenim îmbătrânirea sunt gratuite: somnul, statul la umbră, hidratarea și alimentația  adecvată", a menționat Iulia Panțuru.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel