Mercur se apropie de o conjuncție cu Pluto! Ne aflăm în plin sezon de Vărsător! Iată ce vești primim!
Universitatea Babeş-Bolyai (UBb) din Cluj-Napoca şi British Council Romania organizează concursul Games of Science, destinat masteranzilor şi doctoranzilor în ştiinţe exacte. 'Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în calitate de partener British Council Romania, invită masteranzii şi doctoranzii în domeniile matematică, informatică, inginerii, chimie, fizică, biologie, geologie, ştiinţa mediului, mecanică, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani să participe la cea de-a II-a ediţie a concursului GAMES of SCIENCE.
Concursul, derulat de British Council România în colaborare cu Social Innovation Solutions (SIS), cu sprijinul UBB şi al altor parteneri din ţară, este un proiect de promovare a comunicării ştiinţei pe înţelesul publicului, dezvoltat şi implementat de Ada Roseti, constituit din sesiuni de training cu tineri oameni de ştiinţă, la capătul cărora participanţii se întrec într-un concurs de prezentări ştiinţifice', se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de UBB. Etapa regională a cursului de formare şi a competiţiei organizate cu sprijinul UBB se va derula pe parcursul zilelor de 16 şi 17 martie (on site).
'Obiectivul training-ului şi al concursului este de a-i încuraja pe tinerii care studiază sau lucrează în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei, matematicii, medicinei şi alte domenii de studiu cu caracter ştiinţific să explice concepte, procese, teorii şi cercetări complexe pe înţelesul publicului şi pe scurt. Câştigătorii vor ocupa locuri la finala naţională de la Bucureşti. Finala este un format original, cu obiectivul de a încuraja tinerii cercetători să se antreneze împreună pentru a putea explica idei şi procese complexe.
Competiţia are runde eliminatorii de prezentări de 15, 30, 60, 120 şi 180 de secunde.Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Cei interesaţi, se pot înscrie la etapa regională, la UBB, din perioada 16-17 martie 2023', se mai arată în comunicat. Printre membrii juriului se regăsesc Cristian Presură, doctor în fizică, cercetător în cadrul companiei Philips; Dani Petrache, inginer de sistem la Thales Alenia Space; Sorin Cebotari, fondatorul infoclima.ro şi Ciprian Stănescu, Preşedinte şi CEO al Social Innovation Solutions, organizatorul Games of Science.
Sursă: AGERPRES / (AS - autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News