Ești reticent în a te deschide în fața oamenilor? Te regăsești, adesea, fiind nesigur și tensionat într-o relație? Problemele de încredere pot fi la baza acestor manifestări, ele putând afecta relația și sănătatea mentală. Iată semnele pe care trebuie să le ai în vedere!
Este important să fii conștient de semnele acestor probleme de încredere și să poți găsi o cale pentru a le depăși.
Iată 5 semne că ai probleme de încredere!
1. Compari în mod constant noile persoane apărute în viața ta cu persoane toxice din trecut
O persoană cu probleme de încredere ar putea avea tendința să compare persoanele noi apărute în viața lor cu cei care i-au rănit anterior. Îți compari în mod constant partenerul, cu cineva care ți-a provocat durere în trecut? Este important să nu ignori semnele de avertizare și să observi comportamentul cuiva recent apărut în viața ta, dar s-ar putea să cauți obsesiv semne de comportament toxic, chiar și atunci când partenerul nu ți-a dat niciun motiv. Dacă tot ceea ce poți gândi în relația ta curentă este cum legătura precedentă cu altcineva ți-a făcut rău, înseamnă că ai probleme de încredere.
2. Ții oamenii la distanță
Ești reticent față de alte persoane și tendința ta este să păstrezi distanța față de acestea. Nu vrei să te apropii de nimeni. Gândul de a fi vulnerabil și de a împărtăși temerile și insecuritățile ți se pare prea dificil sau prea înfricoșător. Pe de altă parte, poate ai observat că nici partenerul tău nu își împărtășește sentimentele cu tine. Poate persoana iubită se închide în sine de fiecare dată când încerci să deschizi acest tip de conversație, indiferent de blândețea cu care abordezi subiectul. Problemele de încredere pot fi cauza.
3. Teama de angajament
Îndepărtarea oamenilor merge mână în mână cu teama de implicare. Amândouă pornesc de la frica de a te deschide și de a fi văzut cu adevărat. Gândurile la angajamentele pe care le implică o relație pe termen lung ți se pot părea înfricoșătoare. Te poți trezi fugind de oamenii cu care te-ai văzut având o relație iubitoare și plină de sens. Această teamă îți poate afecta fericirea și este tot un semn al problemelor de încredere. Dacă persoana cu care ești implicat în mod romantic îți transmite semnale contradictorii, ar fi indicat să afli dacă nu cumva ei au problemele anterior menționate.
4. Suspiciuni frecvente
Problemele de încredere sunt însoțite de comportamente suspecte. Acest lucru înseamnă că tu sau partenerul tău aveți tendința de a nu crede în ceea ce spun alți oameni, chiar și când nu există un motiv specific pentru care să vă îndoiți de spusele lor. S-ar putea să trăiești viața la limită, așteptând mereu ca oamenii să te rănească sau să te trădeze. Ești în mod constant suspicios legat de motivele și acțiunile altora. Această tendință de a presupune că toți oamenii au un scop ascuns se poate extinde și către familie și prieteni. Poate fi dificil să accepți gesturi de bunătate, iubire și afecțiune din cauza acestor suspiciuni. În relații, acest lucru poate veni și cu gelozie și comportament posesiv.
5. Pornirea unor certuri
Tu și partenerul tău aveți un trecut de a fi în relații dramatice și furtunoase? Mai important este să observi turbulența din relația actuală. Provoacă unul dintre voi certuri, chiar și pentru lucruri mărunte și nesemnificative? Problemele cu încrederea și credința constantă în ceea ce este mai rău se pot acumula într-o relație, având drept rezultat o explozie de argumente și acuzații.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News