Vrei să pregătești ceva dulce dar ții post? Inspiră-te din prăjiturile cu nucă!
Iată ce rețete poți încerca oricând în post!
Sfaturi și sugestii despre cum să-ți petreci timpul liber
Tort cu nuci și ciocolată
Ingrediente
2 căni de făină
1 cană de zahăr
½ cană de ulei vegetal
1 cană de apă
½ cană de nuci măcinate
½ cană de cacao
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
Esență de vanilie
Un praf de sare
Pentru glazură:
½ cană de zahăr pudră
2 linguri de cacao
Apă fierbinte
Mod de preparare
Amestecă făina, zahărul, nucile măcinate, cacaua, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adaugă uleiul, apa și esența de vanilie și amestecă bine.Toarnă compoziția într-o tavă și coace la 180°C timp de 25-30 de minute. După răcirea completă, pregătește glazura amestecând zahărul pudră și cacaua, apoi pune apă fierbinte până obții o consistență potrivită. Toarnă peste tort și lasă să se întărească.
Rețetă gustoasă de post - Prăjitură cu morcov și mere
Tort cu nuci și gem
Ingrediente
2 căni de făină
1 cană de zahăr
½ cană de ulei vegetal
1 cană de apă
½ cană de nuci măcinate
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
Esență de vanilie
Un praf de sare
Gem de fructe pentru umplut
Mod de preparare
Urmează aceeași procedură ca în prima rețetă, dar nu adăuga cacao. După coacere și răcire, taie tortul în două straturi, umple cu gem și pune înapoi straturile una peste alta. Poți adăuga și glazură de ciocolată sau pudră de zahăr deasupra.
TREI rețete delicioase pe bază de mălai pe care să le încerci în weekend!
Biscuiți cu nuci și scorțișoară
Ingrediente
2 căni de făină
½ cană de zahăr
½ cană de ulei vegetal
½ cană de nuci măcinate
1 linguriță de scorțișoară
1 linguriță de praf de copt
½ cană de apă
Mod de preparare
Amestecă toate ingredientele până obții un aluat omogen.Modelează aluatul în forme de biscuiți și așază-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace biscuiții la 180°C timp de 12-15 minute sau până devin aurii.
Rețetă de post: Plăcinte cu cartofi și mujdei
Ruladă cu nuci și gem
Ingrediente pentru aluat
1 cană de făină
½ cană de zahăr
½ cană de apă
½ cană de nuci măcinate
1 linguriță de praf de copt
Esență de vanilie
Ingrediente pentru umplutură
Gem de fructe
Mod de preparare
Amestecă toate ingredientele pentru aluat până obții o compoziție omogenă.Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace la 180°C timp de 15-20 de minute. Răstoarnă aluatul pe un prosop umed, întinde gem deasupra și rulează cu grijă.
Plăcintă cu nuci și dovleac
Ingrediente pentru aluat
2 căni de făină
½ cană de ulei vegetal
½ cană de apă
Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură
2 căni de dovleac fiert și pasat
½ cană de zahăr
1 linguriță de scorțișoară
1 cană de nuci măcinate
Mod de preparare
Amestecă ingredientele pentru aluat și formează două discuri. Întinde primul disc într-o tavă de plăcintă și umple-l cu amestecul de dovleac, zahăr, scorțișoară și nuci. Acoperă cu cel de-al doilea disc de aluat, sigilează marginile și fă găuri mici în partea de sus. Coace la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până aluatul devine auriu.
Pune acest ingredient MINUNE în prăjituri și nu vor mai fi niciodată la fel!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News