CINCI rețete de piure de post, numai bune pentru weekend. Pe care le-ai încerca?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
freepik.com
freepik.com

Ții post? Iată niște rețete de piure, pe care merită să le încerci. Sunt la fel de gustoase!

Iată cinci rețete de piure de post, delicioase și versatile!

Piure de cartofi dulci și napi

Ingrediente

2 cartofi dulci mari, curățați și tăiați cubulețe

1 nap mare, curățat și tăiat cubulețe

2 căței de usturoi, mărunțiți

2 linguri de ulei de măsline

Sare și piper, după gust

Instrucțiuni

Fierbeți cartofii dulci și napii în apă sărată până când aceștia sunt moi. Strecurați legumele și puneți-le într-un bol. Adăugați usturoiul, uleiul de măsline, sare și piper, apoi zdrobiți-le cu ajutorul unui blender, până când obțineți  consistența dorită. Ajustați condimentele după gust.

Porumb fiert sau porumb copt? Două rețete pe care merită să le încerci!

Piure de mazăre și fasole albă

Ingrediente

2 căni de mazăre congelată

1 cană de fasole albă fiartă

2 linguri de ulei de măsline

Suc de la o lămâie mică

Sare și piper, după gust

Instrucțiuni

Fierbeți mazărea conform instrucțiunilor de pe ambalaj și strecurați-o. Puneți mazărea fiartă și fasolea albă într-un blender. Adăugați uleiul de măsline și sucul de lămâie. Amestecați până când obțineți o pastă fină. Condimentați cu sare și piper după gust.

Rețete de prăjituri pe care merită să le încerci în weekend

Piure de cartofi și avocado

Ingrediente

3 cartofi mari, curățați și tăiați cubulețe

2 avocado mici, coapte

Suc de la o lămâie

2 linguri de ulei de măsline

Sare și piper, după gust

Instrucțiuni

Fierbeți cartofii în apă sărată până când aceștia sunt moi. Strecurați cartofii și puneți-i într-un bol mare. Adăugați avocado, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. Zdrobiți cu o furculiță sau cu un blender până când obțineți o pastă fină și omogenă.

Chifteluțe sățioase din legume: au doar 60 de calorii și sunt fantastic de bune

Piure de dovleac și nuci

Ingrediente

500g dovleac, curățat și tăiat cubulețe

1/2 cană de nuci tocate

2 linguri de ulei de măsline

1 linguriță de scorțișoară

Sare și piper, după gust

Instrucțiuni

Coaceți dovleacul în cuptorul preîncălzit la 180°C până când este moale. Puneți dovleacul copt într-un blender împreună cu nucile, uleiul de măsline, scorțișoara, sare și piper. Amestecați până când obțineți o pastă fină și omogenă.

Piure de broccoli și cartofi

Ingrediente

2 căni de buchete de broccoli

3 cartofi mari, curățați și tăiați cubulețe

2 căței de usturoi, mărunțiți

2 linguri de ulei de măsline

Sare și piper, după gust

Instrucțiuni

Fierbeți cartofii în apă sărată până când aceștia sunt moi. Adăugați buchetele de broccoli în apa cu cartofi și fierbeți-le până când sunt moi. Strecurați cartofii și broccoliul și puneți-i într-un bol. Adăugați usturoiul, uleiul de măsline, sare și piper. Zdrobiți cu un blender până când obțineți o pastă omogenă.

Poftă bună!

TREI rețete pentru zilele cu dezlegare la pește. Încearcă-le și tu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel