Cinci greșeli comune de comunicare care îți pot distruge relația

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Relațiile sănătoase se bazează pe o comunicare eficientă. Este elementul care menține conexiunea și înțelegerea vie între parteneri. 

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre, anumite greșeli de comunicare se pot strecura și submina fundația pe care am construit-o alături de cel drag, scrie Hindustan Times.

Cuplurile care se luptă să comunice au de obicei conflicte cronice, nerezolvate, ceea ce face dificilă rezolvarea unor probleme precum banii, intimitatea sexuală, copiii și munca. 

Deși o bună comunicare între parteneri arată diferit în fiecare relație, există câteva principii de bază de care trebuie să ții cont. 

Pe lângă elementele de bază, există și câteva greșeli comune la care ar trebui să fii atent într-o relație.

Greșeli comune de comunicare în relație

Amanda Twiggs, coach certificat de relații, a împărtășit în recenta sa postare pe Instagram cinci greșeli comune de comunicare care vă pot distruge relația.

1. Folosirea cuvintelor „întotdeauna” și „niciodată”

Când le folosim în comunicare, mințim pentru că nu există într-adevăr aspecte precum „întotdeauna” sau „niciodată”. Este un model de gândire în alb și negru. Partenerul va căuta imediat să-ți infirme eroarea, ceea ce va încinge spiritele.

2. Declarații de învinovățire

A spune expresia „mă faci să mă simt” poate declanșa starea defensivă a partenerului. În plus, nimeni nu ar trebui să facă pe nimeni să se simtă într-un anumit fel. Cuvintele ar putea activa sentimente în interiorul tău, dar nu le creează. Ești responsabil pentru propriile gânduri, sentimente și acțiuni.

3. Așteptări vagi

Partenerii noștri nu sunt cititori ai minții. A gândi că ar trebui să „știe” ce vrei sau ai nevoie este o capcană. Dacă vrei ceva anume, spune-o. Comunicarea clară bate ipotezele și așteptările vagi.

4. Tratament silențios

Aceasta este o modalitate foarte rapidă de a-ți face partenerul anxios. Dacă o faci, probabil că același tratament și-a fost aplicat și ție în copilărie.

5. Amenințări de despărțire

Dacă faci asta doar într-un moment de furie, provoci nesiguranță în relația ta și activezi răspunsul la amenințare al partenerului tău. Amenințările impulsive destabilizază încrederea. Un moment de furie nu ar trebui să pună în pericol securitatea relației tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel