Cinci exemple de rețete ideale pentru luna martie!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Luați în considerare aceste cinci rețete ideale pentru luna martie, care se bazează pe ingrediente de sezon.

Poți să pregătești oricare dintre aceste rețete în perioada care urmează!

Supă de legume cu ghimbir și lămâie

Ingrediente

1 ceapă mare, tocată

2 morcovi, tăiați cubulețe

2 cartofi, tăiați cubulețe

1 rădăcină de ghimbir, curățată și tocată mărunt

1 lămâie (suc și coajă)

1 litru supă de legume

Sare și piper după gust

Instrucțiuni

Într-o oală mare, căliți ceapa și ghimbirul în ulei de măsline până devin translucide. Adăugați morcovii și cartofii și gătiți-le pentru câteva minute. Turnați supa de legume și lăsați să fiarbă până când legumele sunt moi. Adăugați sucul și coaja de lămâie, apoi condimentați cu sare și piper. Servește supa caldă, eventual cu crutoane de pâine.

Rețete rapide și delicioase pentru weekend

Salată de primăvară cu sparanghel și ouă fierte

Ingrediente

Sparanghel proaspăt

Ovăz

Ouă fierte tari, tăiate în sferturi

Fasole verde fiartă

Mix de salată verde

Oțet

Instrucțiuni

Gătiți sparanghelul și ovăzul verde, apoi le lăsați să se răcească. Amestecați sparanghelul, ovăzul verde, ouăle, fasolea și salata într-un bol mare. Condimentați cu oțet după gust și serviți.

Tort cu lămâie și ulei de măsline

Ingrediente

Blat de tort

4 ouă

200g zahăr

200g făină

100g unt

Coaja și suc de la două lămâi

Ulei de măsline

Tort rapid fără coacere și fără gelatină: Rețeta

Instrucțiuni

Mixați ouăle cu zahărul până devin spumoase, apoi adăugați făina și amestecați. Adăugați untul topit și coaja de lămâie rasă și amestecați până se omogenizează.Turnați aluatul într-o tavă de tort și presărați uleiul de măsline deasupra. Coaceți la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lăsați să se răcească înainte de a tăia și a servi.

Pui cu lămâie și rozmarin la cuptor

Ingrediente

Piept de pui

2 lămâi, feliate

Câteva ramuri de rozmarin proaspăt

Ulei de măsline

Sare și piper

Instrucțiuni

Așezați bucățile de pui într-o tavă de copt și condimentați-le cu sare și piper. Acoperiți cu felii de lămâie și ramuri de rozmarin.Stropiți cu ulei de măsline și coaceți la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când puiul este gata. Serviți cu garnitura preferată.

Tarta cu căpșuni și frișcă

Ingrediente

Aluat de tarta

500g căpșuni proaspete, tăiate

200g frișcă bătută

50g zahăr pudră

Instrucțiuni

Coaceți aluatul de tartă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lăsați-l să se răcească. Amestecați căpșunile tăiate cu zahărul pudră și lăsați-le deoparte timp de câteva minute. Întindeți căpșunile peste crusta de tarta și acoperiți cu frișcă bătută.Refrigerați timp de cel puțin o oră înainte de servire.

Citește și: Aritmia cardiacă: mit și realitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel