Luați în considerare aceste cinci rețete ideale pentru luna martie, care se bazează pe ingrediente de sezon.
Poți să pregătești oricare dintre aceste rețete în perioada care urmează!
Supă de legume cu ghimbir și lămâie
Ingrediente
1 ceapă mare, tocată
2 morcovi, tăiați cubulețe
2 cartofi, tăiați cubulețe
1 rădăcină de ghimbir, curățată și tocată mărunt
1 lămâie (suc și coajă)
1 litru supă de legume
Sare și piper după gust
Instrucțiuni
Într-o oală mare, căliți ceapa și ghimbirul în ulei de măsline până devin translucide. Adăugați morcovii și cartofii și gătiți-le pentru câteva minute. Turnați supa de legume și lăsați să fiarbă până când legumele sunt moi. Adăugați sucul și coaja de lămâie, apoi condimentați cu sare și piper. Servește supa caldă, eventual cu crutoane de pâine.
Rețete rapide și delicioase pentru weekend
Salată de primăvară cu sparanghel și ouă fierte
Ingrediente
Sparanghel proaspăt
Ovăz
Ouă fierte tari, tăiate în sferturi
Fasole verde fiartă
Mix de salată verde
Oțet
Instrucțiuni
Gătiți sparanghelul și ovăzul verde, apoi le lăsați să se răcească. Amestecați sparanghelul, ovăzul verde, ouăle, fasolea și salata într-un bol mare. Condimentați cu oțet după gust și serviți.
Tort cu lămâie și ulei de măsline
Ingrediente
Blat de tort
4 ouă
200g zahăr
200g făină
100g unt
Coaja și suc de la două lămâi
Ulei de măsline
Tort rapid fără coacere și fără gelatină: Rețeta
Instrucțiuni
Mixați ouăle cu zahărul până devin spumoase, apoi adăugați făina și amestecați. Adăugați untul topit și coaja de lămâie rasă și amestecați până se omogenizează.Turnați aluatul într-o tavă de tort și presărați uleiul de măsline deasupra. Coaceți la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lăsați să se răcească înainte de a tăia și a servi.
Pui cu lămâie și rozmarin la cuptor
Ingrediente
Piept de pui
2 lămâi, feliate
Câteva ramuri de rozmarin proaspăt
Ulei de măsline
Sare și piper
Instrucțiuni
Așezați bucățile de pui într-o tavă de copt și condimentați-le cu sare și piper. Acoperiți cu felii de lămâie și ramuri de rozmarin.Stropiți cu ulei de măsline și coaceți la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când puiul este gata. Serviți cu garnitura preferată.
Tarta cu căpșuni și frișcă
Ingrediente
Aluat de tarta
500g căpșuni proaspete, tăiate
200g frișcă bătută
50g zahăr pudră
Instrucțiuni
Coaceți aluatul de tartă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lăsați-l să se răcească. Amestecați căpșunile tăiate cu zahărul pudră și lăsați-le deoparte timp de câteva minute. Întindeți căpșunile peste crusta de tarta și acoperiți cu frișcă bătută.Refrigerați timp de cel puțin o oră înainte de servire.
Citește și: Aritmia cardiacă: mit și realitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News