Comportamentele infantile ale adulților nu sunt deloc distractive deoarece pot crea stres inutil, pot tensiona relațiile și împiedică evoluția personală. Iată ce trebuie să eviți!
Ai avut vreodată momente în care părea că te confrunți cu copii în loc de adulți? Știi cum e: Stai relaxat la coadă în magazin, iar un om din fața ta începe să facă scandal la casă. E un spectacol.
Iată cinci comportamente infantile pe care ar trebui să le evităm:
- Certuri publice. Cunoști pe cineva care este mereu zgomotos în public? Hai să luăm în considerare un scenariu la un aeroport aglomerat. Un pasager așteaptă zborul întârziat. Întârzierea s-a prelungit de mai multe ori și începe să se simtă destul de frustrat. Se ceartă cu personalul aeroportului. Un psihiatru pentru copii sugerează că lăsarea emoțiilor noastre să se manifeste liber poate fi similar cu a fi pierdut într-o țară străină. E destul de frustrant. Sigur, avem toți sentimente, e normal. Dar modul în care le arătăm este cheia. Deci, data viitoare când nu obții exact ce vrei, amintește-ți să iei o gură de aer și să fii politicos. E vorba despre a rămâne calm și a arăta respect.
- Încăpățânarea. Ai dificultăți să te ocupi de oameni care refuză să-și schimbe părerea? Este ca atunci când un membru al echipei respinge feedback-ul constructive și insistă să facă lucrurile în felul său. Acest tip de încăpățânare înseamnă de obicei o lipsă de empatie și o ezitare de a lucra împreună, care sunt trăsături cruciale în relațiile de adulți. Viața este despre flexibilitate, despre a vedea lucrurile din ochii altora, despre a primi feedback și despre a lucra împreună. Nu este doar despre a demonstra că ai dreptate, este vorba despre a construi relații mai bune și rezultate.
- Învinovățirea altora. Te-ai trezit vreodată învinuit pentru greșeala altora? Poate ceva a eșuat și ei își proiectează eșecul pe tine. A nu-ți asuma greșelile este un semn de imaturitate emoțională și poate împiedica evoluția ta. Adevărul este să nu fii perfect, ci să-ți confrunți greșelile, să înveți din ele și să mergi mai departe. Asta este creșterea, asta este maturitatea și, sincer, asta face parte din a fi frumos uman.
- Căutarea atenției. Te simți uneori ca și cum ai face parte dintr-o dramă din cauza teatralității cuiva? Imaginează-ți că ești ocupat cu treburile tale și ești distras de cineva care încearcă să atragă atenția. Un expert în neuroștiințe ne spune că aceste reacții mari ascund de obicei o stimă de sine scăzută și pot pune o presiune asupra relațiilor. Pentru a evita asta, trebuie să fii conștient de sine și de realitate. Este vorba despre a te verifica atunci când începi să exagerezi și să te întrebi dacă încerci doar să atragi atenția sau dacă exprimi cu adevărat ceea ce simți.
- Supărarea exagerată. Cunoști pe cineva care devine rece și necomunicativ atunci când lucrurile nu merg bine? Îi întrebi care este problema, dar nu vor să-ți spună și se comportă agresiv. Când suntem dezamăgiți, toți ne simțim înjositi, dar statul pe gânduri nu ne duce nicăieri. Așa că hai să încercăm asta în schimb: când dai de un obstacol, recunoaște-ți sentimentele, ia o gură de aer și apoi lasă-le să treacă. Dacă ai simțul umorului, folosește-l. Un banc bun pot schimba situația. Este în regulă să-ți exprimi dezamăgirea, doar fă-o într-un mod care nu coboară moralul tuturor.
Citește și Aritmia cardiacă: mit și realitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News