Cheesecake cu ciocolată: o alternativă la pască și o rețetă de cozonac pufos pentru Paște

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Iată ce bunătăți poți pregăti pentru masa de Paște!

Cozonacul este nelipsit de pe masa de sărbătoare. De Paște, se pregătește și pasca. În schimb, dacă nu vrei să pregătești pască, o alternativă poate fi minunatul cheesecake cu ciocolată.

Cheesecake cu ciocolată

Pentru blat, ai nevoie de 200 de grame de biscuiți simpli și 100 de grame de unt. În ceea ce privește compoziția, iți trebuie următoarele:

- 500 de grame de brânză de vaci grasă

- 100 de grame de cremă

- 6-7 linguri de zahăr pudră

- un plic de zahăr vanilat

- 4 ouă

- amidon alimentar

- zahăr pudră pentru decor

Pentru blat: pisează biscuiții și topește untul, pe care îl vei adăuga peste ei, până se umezesc bine. Toarnă totul într-o tavă și presează biscuiții cu un pahar, până când ai un blat ferm.

Mixerul îți va fi util pentru a amesteca toate ingredientele, cu amidonul adăugat la urmă, până când compoziția arată ca o budincă. Presară bucățile de ciocolată și adaugă tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade. Ține cheesecake-ul cam 40 de minute la cuptor. Ornează cu zahăr pudră atunci când se răcește!

Cozonac pufos de Paște

Ingrediente:

1 kg făină

250 de grame zahăr

450 ml lapte

5 ouă

60 de grame drojdie

300 de grame unt Belgian

500 de grame nucă

200 de grame rahat

150 de grame ciocolată belgiană

30 de grame portocală confiată

30 de grame coajă de lămâie

stafide

Mod de preparare:

1. Într-un recipient mai mare, se amestecă drojdia și laptele, apoi se adaugă 3 linguri de făină și se lasă să crească până când își dublează volumul.

2. Se fierbe laptele împreună cu zahărul și se amestecă până se dizolvă.

3. Se freacă gălbenușurile cu un praf de sare.

4. Peste făină, se toarnă pe rând gălbenușurile, laptele cu zahăr, untul topit și portocala confiată.

5. Se frământă până când se obține un aluat elastic.

6. Se lasă la dospit pentru circa o oră.

7. După dospire, se ia o parte din aluat, se întinde și se pune pe ea crema pe care o facem din ciocolata belgiană topită, nucă, rahat și stafide și apoi se rulează.

8. Rulada obținută se taie în două, se împletește și se unge cu ou.

9. Se așează într-o formă tapetată cu unt și făină și se mai lasă la dospit pentru două ore. Când aluatul a crescut se pune tava la cuptor la 160 de grade, timp de 45 de minute.

Îți recomandăm și: Cum vopsim ouăle de Paști în mod natural? Sfaturi de la chefi pentru sărbătorile pascale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel