Checul cu maioneză, un deliciu. Rețeta inedită

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Checul cu maioneză poate părea o ciudățenie, dar nu este chiar așa. Dincontră! Te va cuceri.

Ingrediente

250 g maioneză (la temperatura camerei)
250 g apă caldă
200 g zahăr
360 g făină
15 g praf de copt
5 ml esență vanilie
60 g ciocolată neagră
60 g ciocolată cu lapte
60 g ciocolată albă
zahăr pudră pentru ornat (opțional)

Cum se prepară

Se amestecă apa cu maioneza. Se adaugă zahărul, făina, praful de copt și esența de vanilie. Se amestecă bine cu ajutorul unui mixer electric până se obține un aluat omogen. Cele trei tipuri de ciocolată se taie grosier cu ajutorul unui cuțit. Ciocolata este opțională. Fulgii de ciocolată se adaugă în aluat și se amestecă cu spatula.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos. Se tapetează o formă de chec cu hârtie de copt. Se toarnă aluatul în formă. Checul cu maioneză se coace timp de 50 de minute sau până ce trece scobitorii.

Se pudrează cu zahăr. Se lasă la răcit înainte de a fi tăiat.

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel