Cele mai bune CEAIURI pentru a trata diverse afecțiuni minore

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Pixabay.com
Pixabay.com

Ai deficiență de fier? Sistemul digestiv îți face probleme, iar imunitatea ta este la pământ? Colegii de la DC Medical ne oferă o listă de ceaiuri ideale pentru a trata afecțiunile cu care ne confruntăm.

1. Află care sunt componentele benefice din aceste ceaiuri responsabile pentru îmbunătățirea sistemului imunitar și digestiv.

Ceaiul, un termen care cuprinde atât ceaiurile adevărate, cât și cele din plante, include patru tipuri: ceai verde, negru, oolong și alb. 

Sănătatea ta poate fi îmbunătățită de ceaiul din plante. Cu puțină muncă, avantajele ar putea fi substanțiale. Conform cercetărilor, consumul de ceai infuzat cu plante poate ajuta la funcționarea sistemului imunitar, la sănătatea gastrointestinală și la digestie.

Ceai infuzat cu Tulsi și Ashwagandha

Două substanțe ayurvedice bine cunoscute care îți pot îmbunătăți drastic starea generală de sănătate sunt tulsi și ashwagandha. Tulsi este renumit pentru capacitatea sa de a scădea nivelul de stres, de a diminua inflamația din corp și din organele sale și de a ajuta la detoxifiere.

În schimb, ashwagandha ajută la scăderea inflamației, a anxietății și a tensiunii, protejând totodată organismul de infecții și îmbunătățește imunitatea. Aceste două ierburi funcționează foarte bine împreună.

Ashwagandha, o plantă cheie în Ayurveda, este folosită de mii de ani pentru a ameliora stresul, a stimula energia și a îmbunătăți concentrarea. Este cunoscută pentru capacitatea sa de a...citește continuarea AICI.

2. Metode de tratare a anemiei feriprive. Cele mai bune ceaiuri pentru deficiența de fier.

Fierul este un nutrient esențial pentru organism, fiind implicat în transportul oxigenului în sânge și în funcționarea corespunzătoare a sistemului imunitar. Deficiența de fier poate duce la anemie, o afecțiune care se manifestă prin oboseală, slăbiciune și scăderea funcției imunitare.

Una dintre sursele de fier este reprezentată de fierul non-hem, care este întâlnit în principal în alimentele de origine vegetală.

Beneficiile

Ceaiurile sunt o sursă importantă de fier non-hem, care este ușor asimilabil de către organism. Acest tip de fier este esențial în prevenirea și tratarea deficienței de fier, contribuind la menținerea unei sănătăți optime.

Pe lângă fier, ceaiurile sunt adesea bogate în antioxidanți și alte substanțe nutritive benefice. Acestea pot contribui la întărirea sistemului imunitar, protejând organismul împotriva radicalilor liberi și a bolilor.

Cum poate influența ceaiul absorbția fierului

Taninurilei, substanțe găsite în ceaiul real provenit de la planta de ceai Camellia Sinensis, cum ar fi ceaiul negru sau cel verde, pot lega fierul și împiedica absorbția acestuia. Acest lucru poate fi evitat consumând ceai între mese sau cu cel puțin o oră înainte sau după masă.

Cele mai bune ceaiuri pentru combaterea deficienței de fier

Levănțica: Ofereă 0,99 mg de fier non-hem per ceașcă.

Ceai de verbina de lămâie: Oferă 0,99 mg de fier non-hem pe ceașcă.

Găsește lista completă de ceaiuri AICI.

3. Acest ceai de primăvară poate să reducă inflamația asociată artritei, să scadă tensiunea și să aline durerea.

Ceaiul de ghiocel, cum se prepară

Ceaiul de ghiocel poate fi preparat prin infuzarea a 1-2 lingurițe de flori de ghiocel uscate în apă fierbinte timp de 5-10 minute. Tincturile și capsulele ar trebui luate...vezi modul de preparare pe DCMedical.

4. Ceaiul care poate curăța ficatul se prepară din silimarină naturală. Planta este folosită de mii de ani.

Cel mai studiat beneficiu al ciulinului de lapte este potențialul său de a promova sănătatea ficatului. Unele studii sugerează că planta ar putea ajuta în gestionarea și tratamentul hepatitei virale, bolii hepatice legate de consumul de alcool, bolii hepatice grase non-alcoolice, cancerului de ficat și leziunilor hepatice cauzate de medicamente sau toxine.

Deși nu este încă clar cum ciulinul de lapte poate influența sănătatea ficatului, se crede că silimarina extrasă din plantă ar putea avea efecte antiinflamatorii, antioxidante și antivirale. Află toate detalii despre acest ceai.

Nu uita că nimic nu înlocuiește mersul la medic. Este important să-ți faci o programare la doctor pentru un tratament ca la carte!

Citește și Cea mai NEOBIȘNUITĂ rețetă de fursecuri. O combinație la care nu te-ai fi așteptat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel