Cele cinci tipuri de infidelitate. Psiholog: Înșelatul nu a fost premeditat, dar a avut oportunitatea!

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Freepik.com
Freepik.com

Consecințele infidelității sunt numeroase. Este firesc să vrei să știi de ce partenerul tău a ales să te înșele, chiar dacă aflarea motivului nu îți aduce nicio alinare.

Pot exista o multitudine de motive pentru care partenerul tău a încălcat acest nivel important de încredere în relația voastră, dar înțelegerea diferitelor tipuri de infidelitate  te-ar putea ajuta să înțelegi de ce s-a întâmplat în primul rând. Orice ai face, însă, nu te învinovăți pentru decizia partenerului tău de a te trăda: alegerea de a fi necredincios a fost doar a lui.

Este important să-ți amintești că fiecare caz de infidelitate este diferit și îndeplinește o nevoie diferită. Deși aflarea motivului pentru care un partener a înșelat probabil nu va diminua durerea pe care o simți, capacitatea de a raționaliza comportamentul și de a-l defini ar trebui să atenueze măcar o parte din confuzia pe care o experimentezi.

Există cinci tipuri diferite de infidelitate: infidelitatea oportunistă, infidelitatea obligatorie, infidelitatea romantică, infidelitatea romantică-conflictuală și infidelitatea comemorativă.

Să le luăm pe rând!

Infidelitatea oportunistă

Infidelitatea oportunistă apare atunci când cineva este îndrăgostit și atașat de partenerul său, dar cedează dorinței sexuale pentru altcineva. De obicei, acest tip de înșelăciune este determinat de circumstanțe situaționale sau oportunitate. Un psihologi spune: „Nu fiecare act de infidelitate este premeditat și determinat de nemulțumirea față de o relație actuală… Poate că au băut sau au fost atrași în alt mod într-o oportunitate pe care nu au anticipat-o.”

După fapt, cu cât o persoană este mai îndrăgostită de partenerul său, cu atât va experimenta mai multă vinovăție ca urmare a întâlnirii sale sexuale. Cu toate acestea, sentimentele de vinovăție tind să se estompeze pe măsură ce teama de a fi prins dispare.

Cum se simte partenerul infidel după ce a comis fapta. Psihoterapeut: Nu mai poți să te prefaci și să minți!

Infidelitatea obligatorie

Acest tip de infidelitate se bazează pe frica că respingerea avansurilor sexuale ale cuiva va duce la respingere. Oamenii pot avea sentimente de dorință sexuală, iubire și atașament pentru un partener, dar totuși ajung să înșele pentru că au o nevoie puternică de aprobare. În plus, nevoia lor de aprobare îi poate determina să acționeze în moduri care sunt în contradicție cu celelalte sentimente ale lor. Cu alte cuvinte, unii oameni înșală nu pentru că vor să înșele, ci pentru că au nevoie de aprobarea care vine odată cu atenția altora.

Infidelitatea romantică

„Uneori un deficit într-o relație existentă îi determină pe oameni să aibă relații extraconjungale”. Acest tip de infidelitate apare atunci când persoana care înșală are puțin atașament emoțional față de partenerul său. Ei pot fi dedicați căsniciei și să încerce să o facă să funcționeze, dar tânjesc după o conexiune intimă și iubitoare cu altcineva. Mai mult ca sigur, angajamentul lor față de căsătorie îi va împiedica să-și părăsească vreodată soțul/soția.

Semnele că un bărbat este infidel. Psiholog: Simte o plăcere din a înșela pentru că este un joc și el câștigă!

Infidelitatea romantică-conflictuală

Acest tip de infidelitate apare atunci când oamenii experimentează dragoste autentică și dorință sexuală pentru mai multe persoane în același timp. În ciuda noțiunilor noastre idealiste de a avea doar o singură iubire adevărată, este posibil să experimentăm dragoste romantică intensă pentru mai multe persoane simultan. Deși astfel de situații sunt emoțional posibile, ele sunt foarte complicate și tind să creeze multă anxietate și stres.

Infidelitatea comemorativă

Acest tip de infidelitate apare atunci când o persoană este într-o relație angajată, dar nu are sentimente pentru partenerul său. Nu există dorință sexuală sau iubire sau atașament, doar un sentiment de obligație care ține cuplul împreună. „Lipsa iubirii și lipsa angajamentului față de un partener romantic actual sunt ambele legate de sentimente generale de nemulțumire în relație”, spune un psiholog.

Acești oameni justifică spunându-și că au dreptul să caute ceea ce nu primesc în relația lor actuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel