S-a descoperit cel mai complet schelet de dinozaur din ultimul secol! Unde a fost găsit?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Freepik.com
Freepik.com

S-a produs o descoperire uimitoare! Cercetările despre dinozauri pot fi duse la următorul nivel, acum că a fost descoperit un schelet de 149 de oase!

Rămăşiţele fosilizate ale unui dinozaur erbivor care ar fi trăit în urmă cu aproximativ 125 de milioane de ani au fost descoperite în insula britanică Wight, iar oamenii de ştiinţă consideră că este vorba despre cel mai complet nou specimen descoperit în Marea Britanie în ultimul secol, transmite AFP.

Cântărind circa 900 de kilograme, o greutate aproximativ egală cu cea a unui bizon american mascul, specia erbivoră era probabil un animal de turmă, a spus Jeremy Lockwood, doctorand la Universitatea din Portsmouth, care a contribuit la excavarea rămăşiţelor.

Scheletul, care include 149 de oase, a fost găsit pe stâncile din Compton Bay, insula Wight, în largul coastei sudice a Angliei, în 2013, de Nick Chase, un colecţionar de fosile, care între timp a decedat.

Scheletul a fost botezat Comptonatus chasei în semn de omagiu pentru Chase. Nick avea o intuiţie fenomenală în ceea ce priveşte descoperirea oaselor de dinozaur... Este o descoperire cu adevărat remarcabilă, a spus Lockwood, care este totodată autorul principal al unui studiu care descrie această specie şi care a fost publicat în Journal of Systematic Palaeontology. Rămăşiţele unui dinozaur carnivor din Cretacic, cel mai mare prădător terestru care a trăit pe teritoriul Europei, au fost descoperite pe aceeaşi insulă în 2022.

Sursa: AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Codruţ Bălu)

Extincţia dinozaurilor a favorizat răspândirea strugurilor. Iată ce descoperiri interesante au fost făcute de către cercetători!

Iată câteva lucruri interesante despre fosillele dinozaurilor!

  1. Paleontologii folosesc dovezile fosile conservate în roci antice pentru a descoperi cum trăiau și se comportau dinozaurii.
  2. În majoritatea cazurilor, un os fosilizat este de fapt o rocă formată din minerale, fără nicio urmă a materialului osos original.
  3. Descoperirea ouălor și cuiburilor de dinozauri a oferit dovezi despre comportamentul unor dinozauri.
  4. Prin comparația craniilor de Protoceratops de vârste diferite, paleontologii pot trage concluzii despre modul în care creșteau unii dinozauri.
  5. Maxilarele fosilizate, dinții și excrementele oferă indicii importante despre ce mâncau dinozaurii non-aviari.
  6. Până de curând se credea că penele erau unice pentru păsări. Descoperirile recente, însă, au scos la iveală dovezi despre dinozauri non-aviari cu pene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel