Cea mai grea bătălie se dă pe câmpul minții. Sunt gândurile tale principalul inamic?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Cea mai mare bătălie pe care o vei duce și pe care trebuie să o câștigi este pe câmpul minții. Este esențial să îți controlezi gândurile și ești responsabil pentru ceea ce gândești.

Solomon, cel mai bogat om din toate timpurile, a dezvăluit secretul succesului său într-o singură propoziție: „Așa cum gândește un om, așa este el."

Gândurile tale sunt pline de speranță și bucurie sau sunt amare și pline de resentimente? Ești neliniștit? Ești cel care permite acestor gânduri să te mângâie sau să te stăpânească? Una dintre cele mai importante afirmații despre viața mentală a fost făcută de Apostolul Pavel: „În sfârșit, fraților, tot ce este adevărat, tot ce este cinstit, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, la acestea să vă gândiți."

Reflectează la conversațiile pe care le-ai avut săptămâna aceasta și la știrile pe care le-ai văzut și citit. Este puțin probabil să găsești în aceste rapoarte ceva care să îți aducă alinare și să fie demn de laudă. Succesul sau eșecul tău este rezultatul direct al vieții tale mentale, ceea ce numim atitudine. Ideea este simplă: Dacă crezi că poți, vei reuși. Dacă crezi că nu poți, nu vei reuși. Dacă crezi că ești învins, ești. Dacă crezi că vei eșua, vei eșua.

Te rănește enorm faptul că cineva nu se schimbă în bine? Uiți cea mai valoroasă lecție despre timp!

Nu contează prin ce treci, ci unde vrei să ajungi. Dacă ești într-o furtună, continuă să repeți că vei ieși învingător. Dacă ai fost doborât, nu ești învins până când nu te ridici. Ridică-te și luptă pentru a câștiga.

Atitudinea determină realizările tale. Mulți oameni au o gândire negativă, plină de autocompătimire, care le afectează relațiile, afacerile, viitorul, familia și sufletul. Există persoane care cred că nimic bun nu li se întâmplă vreodată. Atitudinea este contagioasă, alte persoane se hrănesc din ea. Când te întorci acasă cu o atitudine negativă, în scurt timp toată lumea din jurul tău va avea aceeași stare.

Ce este o atitudine? Este reflecția adevăratului tău sine. Rădăcinile sunt întotdeauna ascunse, dar fructele sunt mereu vizibile. Poți privi pe cineva în față și să-ți dai seama ce este în interior. Este cel mai bun prieten al tău sau cel mai mare dușman. Atrage sau respinge oamenii din jurul tău. Viața nu depinde de circumstanțe, ci de atitudinea pe care o avem.

Atitudinea îmbrățișează credința sau se afundă în îndoială. Celebrează victoria sau se adâncește în autocompătimire.

Compară atitudinea lui Toma cu cea a lui Pavel. Toma, cunoscut drept „Toma necredinciosul", a avut parte de o mulțime de minuni dar totuși a avut îndoieli și autocompătimire. Pe de altă parte, Pavel a fost bătut, aruncat în închisoare, acuzat pe nedrept și totuși a scris că toate aceste suferințe sunt nesemnificative în comparație cu răsplata ce va veni.

Pavel ne spune în multe cuvinte să nu mai spunem „nu pot" și să începem să spunem „pot să fac orice". Să încetăm să spunem „dacă" și să începem să spunem „voi face". Să nu mai spunem „este imposibil", pentru că nimic nu este imposibil. Să încetăm să spunem „nu cunosc oamenii potriviți", pentru că îl cunoaștem pe Creatorul tuturor lucrurilor. Să nu mai spunem „nu sunt suficient de educat", pentru că putem cere înțelepciune. Să nu mai spunem „sunt prea bătrân", pentru că există exemple de oameni care au început să facă lucruri mari la vârste înaintate.

CINCI semne că o persoană nu te place pe cât pretinde. Câți prieteni adevărați ai?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel