Dacă trebuie să slăbești peste 10 kilograme, ai de făcut câțiva pași înainte de a te apuca de dietă.
"Înainte de a începe un proces de remodelare corporală este foarte important să faci o evaluare a stării tale de sănătate. Un set de analize de bază pentru sânge care evaluează colesterolul, hormonii tiroidieni, calcemia, sideremia, transaminazele, bilirubina precum şi hemoleucogramă completă vor ajuta medicul de familie să facă o evaluare generală a stării tale de sănătate, iar o dată pe an, ar trebui să faci, de asemenea, un control ecografic al abdomenului, sânilor şi glandei tiroide, precum şi un control ginecologic. Acest lucru este cu atât mai necesar persoanelor care au mai mult de 10 kg de slăbit, întrucât procesul de remodelare corporală în sine este unul stresant pentru organism.
De cele mai multe ori ne concentrăm pe kilogramele în minus și nu pe schimbarea de comportament. Încearcă să defineşti acest obiectiv al slăbirii multi-dimensional. Nu este doar despre kilograme! Un proces reuşit de remodelare corporală înseamnă şi comportament alimentar sănătos, o stare de sănătate bună, vitalitate peste zi, aspect fizic sănătos, digestie bună, program regulat de odihnă, program de sport şi activităţi fizice şi orice altceva mai simţi tu nevoia să pui în definiţia acelui „de ce”. În acest fel vei depăşi săptămânile în care cântarul nu se mişcă şi vei avea mai mulţi indicatori ai succesului tău.
De asemenea, înainte de a începe să începi acest proces, e bine să te gândești la un program realist. Găseşte zile în care îţi poţi face timp pentru sport, pentru gătit şi pentru aprovizionare. Caută resurse care să te susţină în demersul tău. Un grup de suport, o prietenă care să te încurajeze. Discută cu familia şi cere-le ajutorul dacă simţi nevoia. Poţi chiar să mergi câteva şedinţe la un terapeut sau coach care să te ajute să îţi structurezi emoţional procesul", a scris Cori Grămescu pe Facebook.
"În alimentația de toamnă este important să mâncăm cât mai colorat, pentru că, de fapt, culorile din legume ne dau o indicație despre aportul lor de vitamine și antioxidanți. Toamna trebuie să ne întărim imunitatea pentru a ne pregăti de sezonul rece și atunci ar trebui să fim atenți la tot ce înseamnă vitamina C (ardei, pătrunjel), vitaminele A și E (cartof dulce, mere, pere, dovleac) și bineînțeles cât mai multe fibre, adică legume la fiecare masă, deoarece fibrele ne reglează tranzitul digestiv, ceea ce înseamnă că flora intestinală este într-o zonă de echilibru și atunci sistemul nostru imunitar este întărit din interior.
Sistemul imunitar nu stă neapărat într-un complex de suplimente, ci mai degrabă în alimentația noastră, în odihnă, în mișcarea în aer liber, pentru că sub influența razelor solare se secretă în mod natural vitamina D și atunci sistemul nostru imunitar se întărește și totodată făcând sport în aer curat sistemul nostru respirator este întărit și el. Practic creăm o barieră împotriva sezonului de răceală prin expunerea la aerul curat care ne oxigenează țesuturile, iar în felul ăsta ne susținem în mod real corpul", a scris Cori Grămescu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News