Ce reprezintă falsa dragoste? Psiholog: "Iubirea impusă are o hibă!”

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Psihologul Radu Leca vorbește despre dragostea falsă sau iubirea impusă.

Ce părere au specialiștii despre falsa iubire?

Falsa dragoste. Nevoia de a fi iubit generează în mintea ta o dorință de conexiune cu oricine. Dar nu cu oricine! Să fie așa, așa și pe dincolo, dar să nu fie așa, pentru că daca e așa, nu îl mai iubesc. Este o falsă dragoste, o nevoie acerbă de a fi iubit. Acest lucru trebuie să ne dea de gândit. 

De ce se spune despre acest tip de dragoste că este falsă? Simplu, că nu este reală! Fiindcă este impusă, dorită, creată. Dragostea creată din nevoia de a iubi și de a fi iubit nu este o dragoste adevărată. Dragostea creată este o dragoste impusă, o auto-manipulare. Este o inserare a credinței că TREBUIE să simți dragostea. Dragostea se simte, nu o poți impune!

Într-un caz mai greu, dragostea este vizualizată sub forma unui atașament, la început. Subiectul spune: simt că mă atașez. Când spune asta, se afla cu un pas înainte de a intra în universul dragostei adevărate. 

Astfel, se creează un tipar reprezentativ la nivel cognitiv al omului pe care tu îl vizualizezi sau îl vrei în viața ta. Și începi să cauți acel tipar, faci apel la amintirile tale, la tot ceea ce înseamnă oameni care la un moment dat au intrat în viața ta sub diferite forme. Și alegi unul.

Simțind nevoia de dragoste, omul respectiv și el simte ceva. Dar nu este chiar doar atracție, nu este doar dorință, erotism sau sexualitate. Receptorii lui, defecți fiind, nemaiavând acces până acum la un om care își impune iubirea, are și el senzația că ceea ce simte este dragoste. Fiindcă dragostea, când o gândești, se simte. 

Să presupunem că mergi prin iarbă și te înțeapă o viespe. Corpul tău reacționează, locul devine dureros, te dai cu unguente. Dar în subsidiar, pe omul de care te-ai îndrăgostit, îl vei înjura? Da, vei spune că din cauza lui, că a stat și a vorbit cu tine. Nu am fost atentă și m-am înțepat.

Omul respectiv va fi înjurat, va fi făcut albie de porci. Ce s-a întâmplat? În acest caz, avem de-a face cu dragoste. Este foarte simplu! Când te oprești din căutare, când ești la pământ din punct de vedere emoțional, când ai în față un eveniment care se preconizează a fi super pentru tine, nu mai cauți pe nimeni. În momentul acela, dacă exista omul potrivit, care îți este dat de Dumnezeu, tu te vei conecta cu el indiferent că până atunci ai impus dragostea. Poate că ai acceptat oameni lângă care ai simțit că nu vei face treabă, că nu vei rezona, oameni care au venit cu bagaje emoționale.

Cu acest om, pe care poate îl vizualizezi la început drept un vrăjitor, creezi o conexiune reală. Și atunci tot ce însemnă iubire impusă dispare. Iar tu te conectezi cu omul asta altfel decât ai făcut-o până acum. Pentru că atașamentul vine singur. Simți nevoia să vorbești cu el, să îl cunoști, să îl înțelegi, să fii lângă el. 

Concluzia? Există câteva momente în viață când totul se dă peste cap. Dar acestea pot fi cele mai bune din viața ta. 

Clipul poate fi urmărit aici: https://www.instagram.com/reel/C85_ZfRoTVt/?igsh=dXZoY2F1eGgxN244

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel