Ce mâncăm când suntem stresați. Cori Grămescu, 9 opțiuni sănătoase

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Nutriționistul Cori Grămescu are nouă propuneri de alimente pentru momentele în care vă simțiți "stresați și copleșiți de tot ce aveți de făcut".

"Știm cu toții că felul în care alegem să mâncăm ne influențează starea de spirit, fizicul și starea generală de sănătate. Aşa că, data viitoare când vă simțiți stresați şi copleșiți de tot ce aveți de făcut, încercați să înlocuiți mâncarea procesată cu alimente nutritive.

Câteva opțiuni sănătoase pe care le puteți încerca

Fulgii de ovăz - Carbohidraţii complecşi din fulgii de ovăz cresc nivelul de serotonină şi au un efect de calmarea asupra creierului, deoarece au un nivel ridicat de antioxidanţi.

Portocalele - În momentul în care suntem stresaţi, corpul nostru eliberează mai mulţi radicali liberi, iar vitamina C ajută la neutralizarea acestora.

Nucile - Conţin acid alfa-linolenic şi omega 3 care are rolul de a preveni fluctuaţiile hormonilor de stres şi de a proteja împotriva schimbărilor stărilor de emoţionale.

Fructele de pădure - Sunt o bogată sursă de antioxidanți ce ne ajută în ameliorarea stresului și o sursă foarte bună de vitamina C care ne ajută să ne menţinem nivelul de cortizol sub control.

Ciocolata neagră - Știm că ciocolata ne îmbunătățește starea de spirit atunci când avem o dispoziție proastă, asiguraţi-vă doar să alegeţi o ciocolată cu un procent de peste 70% cacao, bogată în antioxidanţi.

Ceaiul de muşeţel - o alegere perfectă pentru un somn liniștitor, însă îl puteți bea de fiecare dată când vă simțiți stresați, pentru că este o bătură cu efect calmant.

Brânza de vaci - Poţi opta pentru brânză de vaci light, jumătate de linguriță de seminţe de în şi o cănuță de afine şi aţi obţinut o gustare perfectă pentru lupta cu stresul.

Avocado - Este bogat în glutation, un antioxidant puternic care combate radicalii liberi din organism prin blocarea absorbţiei intestinale a unor grăsimi care cauzează stres oxidativ. Conține luteină, beta-caroten, vitaminele B şi E și o cantitate mare de folaţi, acidul folic fiind cel care ne menține starea de spirit bună.

Sparanghel - Folații sunt cei care ne ajută să ne păstrăm calmul și să diminuăm stresul, iar sparanghelul la rândul lui este bogat în folați, că îl consumați crud în salate sau fiert, sparanghelul este o garnitură excelentă.", a scris nutriționistul Cori Grămescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel