La o primă vedere, 241543903 este un număr banal, dar surpriză!
Ce se întâmplă dacă vei căuta așa ceva pe Google? Vor apărea niște imagini extrem de controversate.
241543903 (a.k.a "Heads in Freezers") este un număr-cheie asociat cu o memorie foto care arată poze ale oamenilor care își țin capul în congelator. Prin urmare, tastând 241543903 în motoarele de căutare, cum ar fi Google Images, apar pagini cu fotografii care înfățișează capul oamenilor în congelatoare.
Totul a pornit în 2009 când artistul David Horvitz, din New York, a postat o fotografie, cu capul în congelator, intitulată 241543903, prin intermediul contului lui Flickr.
Ulterior, într-un interviu, Horvitz a explicat că a conceput ideea după ce i-a sugerat unui prieten de-al său care era bolnav să încerce să-și pună capul într-un congelator. Numărul 241543903 provine dintr-o combinație între numărul de serie al frigiderului său și codurile de bare de pe o pungă de păstăi și un pachet de tăiței congelați.
Nimeni nu-și explică de ce numărul a devenit atât de popular. Este greu de explicat, chiar și după mai bine de un deceniu de când termenul a devenit extrem de folosit.
Google Images (tradus ca Imagini Google) este un serviciu de căutare deținut de Google Inc. care a fost introdus în iulie 2001, și care permite utilizatorilor să caute în Web imaginile conținute de acesta.
Cuvintele cheie pentru căutarea de imagini se bazează pe numele de fișier al imaginii, textul link de la imagine, și textul adiacent la imagine.
În 2001, 250 de milioane de imagini au fost indexate. În 2005, această cifră a crescut la 1 miliard. Până în 2010, indicele a ajuns la 10 miliarde de imagini. Astfel că din iulie 2010, serviciul primește peste un miliard de vizualizari pe zi. Google a introdus un fel de facilitate subiect pentru o privire de ansamblu la schema categoriei vizuale pentru dubiu de căutare din mai 2011.
La începutul anului 2007 Google a implementat o versiune actualizată a interfeței de utilizator pentru căutare de imagini, în cazul în care informațiile despre imagine, cum ar fi rezoluția și URL, au fost ascunse până când utilizatorul a mutat mausul peste miniatură. Acest lucru a fost întrerupt după câteva săptămâni.
La 27 octombrie 2009, Google Images a adăugat o caracteristică de căutare de imagini care poate fi utilizată pentru a găsi imagini similare.
La 20 iulie 2010, Google a actualizat interfața cu utilizatorul din nou, ascunzând detaliile de imagine, până când mausul este peste miniatură, ca mai înainte. Această facilitate poate fi dezactivată prin apăsarea "Ctrl + End" de pe tastatura utilizatorului și făcând clic pe "comutare spre versiunea de bază".
În iunie 2011, Google Images a început, pentru a permite căutări inverse de imagine, directă căutare-bar de imagine (care este, fără terț add-on, cum ar fi cel disponibil anterior pentru Mozilla Firefox). Această caracteristică permite utilizatorilor să caute prin glisarea și lăsarea unei imagini în căutare-bar, încărcarea unei imagini, selectarea unui URL, sau „click-dreapta” pe o imagine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News