Ce au cu adevărat nevoie victimele abuzului emoțional? Un doctor răspunde!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Ești victimă a abuzului? Te-ai întrebat vreodată ce ai nevoie cu adevărat, indiferent de ceea ce crezi? Iată părerea unui doctor!

Doctorul David Hawkins este director al Marriage Recovery Center (n.r: Centrul de Recuperare a Mariajului), specializat în narcisism, abuz narcisist și abuz emoțional. Doctorul ne explică într-un videoclip nevoile unei victime supuse abuzului. Iată ce ne spune!

„Ceea ce vreau să discutăm astăzi este situația în care vă aflați dacă sunteți victimă a abuzului emoțional sau a abuzului narcisist. Aș dori să vă adresez o întrebare directă, nu simplă, dar directă: ce aveți nevoie în acest moment? Ce aveți nevoie chiar acum?

Ceea ce femeile îmi spun adesea este că au nevoie ca el să se schimbe. Desigur, acest lucru este adevărat, aveți nevoie ca el să se schimbe. Dar asta nu se va întâmpla în acest moment. Este posibil să vă aflați într-o durere emoțională incredibilă, într-o durere fizică incredibilă, consecințele fizice ale abuzului emoțional. Și suntem foarte empatici și înțelegem cât de greu trebuie să fie să treceți prin abuzul narcisist, abuzul emoțional, transferul de vină, victimizarea, comportamentele confuze. Adică toate aceste lucruri nebunești și emoționale. Este atât de dificil și tocmai când credeți că el se îmbunătățește, revine la vechile comportamente abuzive.

Tactici de abuz emoțional. ZECE moduri în care abuzatorii îți pot submina încrederea și libertatea

Vă auzim, știm că aveți nevoie de ajutor. Și când vă întrebăm ce aveți nevoie, uneori spuneți: Am nevoie ca el să se schimbe. Procesul lui de schimbare este o călătorie lungă. Este o călătorie lungă și eroică la care el trebuie să participe.

Ușurarea dumneavoastră nu va fi imediată dacă așteptați ca el să se schimbe în acest moment. Așadar, ce vă spun eu? Vă spun că, dacă sunteți victimă a abuzului emoțional, acestor comportamente incredibil de imature din punct de vedere emoțional, incapacitatea lui de a rezolva problemele eficient, refuzul lui de a-și asuma responsabilitatea pentru felul în care vă rănește, dacă sunteți victima acestora, atunci vreau să vă gândiți cu adevărat la ce aveți nevoie în acest moment.

Adică, aveți un loc unde puteți merge? Aveți o rețea de sprijin solidă? Sunteți într-un grup de sprijin pentru victimele abuzului narcisist? Lucrați la propria recuperare, separat de călătoria lui pe termen lung și provocatoare? Învățați să stabiliți limite cu el? Știu că el rezistă la acestea, dar învățați să îl faceți responsabil? Ați luat în considerare o decizie foarte dificilă, cum ar fi o separare, astfel încât corpul să se poată calma și să puteți gândi clar?

Așadar, din nou, ceea ce vreau să luați în considerare este: când vine vorba de recuperare, astăzi, de ce aveți nevoie în acest moment, în afară de a-l face responsabil în măsura în care puteți, de a-l provoca să crească în măsura în care puteți, faceți tot ce puteți pentru a avea grijă de dvs., astfel încât să aveți un drum clar și definitiv înainte?”

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel