Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a atras atenția asupra pericolului petardelor și artificiilor de Revelion. Iată ce articole pirotehnice de divertisment pot fi utilizate.
Și în acest an, de sărbători, iubitorii de animale vorbesc pe rețelele de socializare despre faptul că petardele și artificiile sunt un adevărat coșmar. Multe animale de companie se pierd în noaptea de Anul Nou, speriate de zgomotul puternic.
Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a făcut un apel, în acest sens, pe pagina de Facebook: "Petardele nu sunt periculoase doar pentru oameni. Foarte multe animale de companie se pierd în fiecare final de an, terorizate de zgomotul petardelor."
Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a precizat în continuare că "articolele pirotehnice de divertisment din categoriile F1 și P1 pot fi utilizate."
"Acestea sunt obiecte pirotehnice de distracție foarte mici de tipul artificiilor, respectiv articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot redus.", a explicat DGPMB în postarea de pe Facebook.
"În perioada 22 noiembrie – 27 decembrie 2021, în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii”, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 63.593 kg. articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare totală de aproximativ 2.142.215 lei.
Au fost înregistrate 531 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 616 infracțiuni, fiind aplicate 179 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.650 de lei.", a informat IGPR într-un comunicat de presă.
"Pe 28 decembrie a.c., polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 46 de percheziții domicilare, vizând operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
În cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii”, în cursul acestei zile, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 2.229 kg. de articole pirotehnice din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 si P1, în valoare totală de aproximativ 32.500 de lei. Au fost constituite 47 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 51 de infracțiuni, fiind aplicate 19 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.150 de lei.", mai arată, printre altele, IGPR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News