Cartofi prăjiţi cu sos Caesar şi parmezan: tentaţia care te face să uiţi de dietă! Este gata în doar câteva minute!

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Cartofi prăjiţi cu sos Caesar şi parmezan: tentaţia care te face să uiţi de dietă! Este gata în doar câteva minute! (sursa foto: Pixabay)
Cartofi prăjiţi cu sos Caesar şi parmezan: tentaţia care te face să uiţi de dietă! Este gata în doar câteva minute! (sursa foto: Pixabay)

Cartofi prăjiţi cu sos Caesar şi parmezan, o gustare rapidă, delicioasă, pentru acele zile când simţi să laşi garda jos cu dieta (nu vom spune nimănui). Cum clasicii cartofi prăjiţi sunt deja o tentaţie în sine, aceştia pot fi asezonaţi în mare fel pentru orice gust. Dar ai încercat cu dresingul Caesar? Nu? Ai mai jos tot ce trebuie să ştii despre această reţetă simplă!

Timp de gătit: 10 minute
Porții: 6
Dificultate: Ușor

Cartofi prăjiţi cu sos Caesar şi parmezan. Ingrediente

¼ cană (60 ml) maioneză

¼ cană (60 ml) lapte 2% grăsime

2 lingurițe (10 ml) muștar Dijon

1 cățel de usturoi, tocat mărunt

2 lingurițe (30 ml) suc de lămâie

sos de Worschestershire

¼ cană (60 ml) parmezan ras

sare grunjoasă și piper negru măcinat

1,4 kg Cartofi aurii din Yukon

6 căni (1,5 L) ulei vegetal

Mod de preparare

Pentru dressing:

- Bateți maioneza, laptele, muștarul și usturoiul.

- Se amestecă sucul de lămâie și Worschestershire (sucul de lămâie va îngroșa consistenţa).

- Se amestecă parmezan, se condimentează și se răcește până când este gata de utilizare.

Pentru cartofi prăjiți:

- Tăiați cartofii (curățați sau cu coajă) în cartofi subţiri cu diametrul de 15 mm și uscați bucăţile tăiate într-un prosop de hârtie.

- Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă la 350 F (180 C).

- Adăugați jumătate din cantitatea de cartofi și gătiți până se înmoaie, aproximativ 5 minute - nu lăsaţi cartofii să se rumenească în această primă gătire.

- Scoateți cartofii prăjiți cu o lingură cu fante pe o tavă căptușită cu un prosop de hârtie și repetați procedura cu cealaltă jumătate de cartofi.

- Cartofii prăjiţi în acest moment pot fi răciţi până când sunt gata de gătit şi serviţi.

- Pentru a doua gătire, încălziți uleiul la 375 F (190 C). Adăugați jumătate din cantitatea de cartofi prăjiți și gătiți până se rumenesc, aproximativ 5 minute.

- Scoateți din ulei cu o lingură cu fante, lăsați să se scurgă pe un prosop de hârtie pentru o clipă, apoi aruncați într-un castron şi stropiţi cu sos Caesar, sare și piper.

- Repetați cu cartofii prăjiți rămași și serviți imediat.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel