Care sunt cele mai neobișnuite mâncăruri din lume? Ce nu ai gusta niciodată?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Există o mulțime de mâncăruri ciudate în întreaga lume. Desigur, gusturile sunt subiective. Ceea ce pentru alții este ciudat sau de-a dreptul respingător, alte persoane ar putea considera delicios. Iată câteva exemple!

Ai gustat vreodată unul dintre aceste preparate? Sau te-ai gândit să o faci?

Balut - un ou de rață fertilizat, fiert și consumat în Filipine și alte țări din Asia de Sud-Est.

Surströmming - un tip de hering fermentat din Suedia, cunoscut pentru mirosul său extrem de puternic și gustul sărat.

Casu Marzu - un tip de brânză din Sardinua care conține larve de muște.

Gătește un fel de mâncare deosebit! Idei de rețete INSPIRATE DIN ANTICHITATE

Hákarl - rechin fermentat și uscat, un fel de mâncare tradițional din Islanda.

Sannakji - un fel de mâncare coreean, ce constă în caracatiță vie, tăiată în bucăți mici și servită pe loc.

Cobra Wine - o băutură vietnameză care conține sânge de șarpe și alcool. Este considerată o băutură cu proprietăți medicinale.

Escamoles - larvele de furnică se consumă în special în Mexic. Acestea sunt pregătite mai ales ca ingredient pentru diverse feluri de mâncare.

Ce mâncare de post ți se potrivește cel mai bine în funcție de zodie

Hakarl - carne de rechin fermentată din Islanda, care are un miros și gust extrem de puternic.

Fried Tarantulas - păianjeni prăjiți, o delicatesă din Cambodgia, uneori servită cu sosuri picante.

Rocky Mountain Oysters - testicule de taur prăjite, consumate în special în statele vestice ale Statelor Unite ale Americii.

Huitlacoche - este o ciuperca parazită care crește pe porumb și este folosită în bucătăria mexicană, având un gust și o textură distincte.

Legătura dintre mâncare și emoții. Alimente bune pentru un creier sănătos

Stinky Tofu - tofu fermentat cu un miros puternic, foarte popular în Asia de Est, în special în Taiwan și China.

Shiokara - o specialitate japoneză ce constă în carne de calamari și viscerele acestora, fermentate într-o pastă sărată și amăruie, servită ca aperitiv.

Black Pudding - o mâncare tradițională în multe părți ale lumii, inclusiv în Marea Britanie și Irlanda. Conține sânge de porc sau de vită amestecat cu grăsime și fulgi de ovăz. Apoi, totul se fierbe sau se prăjește.

Escargot - melci de pământ gătiți, un deliciu francez considerat neobișnuit pentru unele culturi.

Jellied Moose Nose - o delicatesă tradițională a popoarelor indigene din Canada. Reprezintă nas de elan gătit și gelatinizat.

Khash - un fel de mâncare tradițional din Armenia, ce constă în picioare de vită fierte și servite cu condimente și usturoi.

Suri - o mâncare etiopiană făcută din sânge de vită amestecat cu lapte și coagulat, servită sub formă de chifteluțe sau în alte moduri.

Acestea sunt doar câteva exemple și lista poate continua, deoarece fiecare cultură are propriile sale mâncăruri neobișnuite sau considerate delicatese locale.

Ai în vedere și: TREI rețete delicioase pe bază de mălai pe care să le încerci în weekend!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel