Care este cea mai importantă masă a zilei. Femeile care-și doresc o siluetă suplă ar trebui să știe

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Femeile care vor să se păstreze suple  ar trebui să știe când și ce anume să mănânce. Iată care este cea mai importantă masă a zilei.

"Un meniu sănătos și echilibrat de menținere pentru o zi poate conține o cantitate îndestulătoare de mâncare. De exemplu, pentru o femeie, dimineața putem începe cu un mic dejung generos și sățios care ne dă energie în prima parte a zilei: 1-2 felii de pâine cu maia, pentru că ea este sățioasă și mai consistentă ca pâinea albă împreună cu o porție generoasă de legume, adică o roșie, un ardei un castravete și o sursă de proteină.

Eu prefer să alternez dimineața ouăle, cu humus sau telemea nu foarte grasă. Ouăle pot fi făcute fie pe tigaie ceramică, poșate, omletă sau fierte și asta ne oferă în același timp și diversitate, ca porții sunt suficiente 2 ouă, o bucată de brânză cât jumatte de palmă și 100-150 de grame de humus fără ulei. De asemenea, vă recomand să alternați lactatele și să integrați în meniul vostru și lactatele de capră sau oaie pentru a avea cât mai multa diversitate alimentară. 

În alte zile putem opta pentru o sursa de cerelale, precum fulgii de hrișcă împreună cu un iaurt bogat în proteină, iaurtul grecesc fiind o opțiune foarte bună, cu 4-6 linguri de fructe de pădure care sunt bogate în antioxidanți și iese o combinație foarte gustoasă și este o alternativă dulce de mic dejun. 

Apoi, undeva între orele 10-12 ar trebui să mâncăm o porție de fructe. Un măr și o pară sau două pere, un ciorchine mediu de strugure. Fructele sunt o opțiune foarte bună și ne ajută să controlăm pofta de dulce, pentru că im preajama acestor ore are loc o modificare a fluxurilor de hormoni în așa fel încât începe să resimțim o ușoară oboseală și începe să ne crească pofta de dulce, iar prin gustările de fructe contracarăm nevoia de a mânca dulce concentrat", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

"Cea mai importantă masă a zilei"

"Eu personal consider masa de prânz că fiind cea mai importantă masă a zilei, pentru că viața noastră nu se termină la 16:00. Noi cel mai des muncim până la 18-19, apoi mergem acasă și mai muncim un pic, fie că facem o curățenie sau facem lecții cu copiii, fie că mai facem una alta prin casă avem nevoie de multă energie în a doua parte a zilei. Și, în plus, ne culcăm tărziu, în jur de 12-1, și atunci pentru a avea energie pe parcursul zilei, prânzul ar trebui să constea într-o sursă de glucide, de carbohidrați cu eliberare  moderată. Asta înseamnă că putem mânca cartof dulce, cartof fiert, o porție de orez (5-6 linguri de orez) sau un cartof mai generos.

Rolul acestora este de a ne oferi energie și de a reduce pofta de dulce. În general, ni se întâmplă deseori să spunem că nu ne e foame pe la prânz, dar pe la 16:00 avem o pofta cruntă de ciocolată și o senzație de foame accentuată, deoarece nu am mâncat glucide sau am sărit peste prânz. Lângă sursa de glucide, optați pentru o cantitate generoasă de legume, fie că vorbim de fasole păstai dovlecei,vinete, legume la grătar, tot ce înseamnă legume bogate în apă care oferă sațietate mare pe termen lung și oferă și volum mare în farfurie.

În ceea ce privește proteinele, prânzul fiind suficient de departe de ora de culcare, recoamnd o carne bogată în colagen, precum pulpa de curcan sau de rață, mușchi de vită, alternat cu carne albă, pentru că nu e bine să mâncam foarte multă carne roșie în fiecare săptămână (maxim 2 ori este recomandat să consumați carne roșie). Apoi, dacă în partea a doua a zilei ni se face foame este un moment potrivit pentru o gustare bogată în proteine, precum un iaurt cu câteva migdale sau un cottage cheese cu un ardei sau un castravete, humus cu sticksuri de legume. 

Iar seara, înainte de culcare, cina ar trebui să se consume cu 3-4 ore înainte de ora de somn pentru a putea digera corect alimentele și să constea în legume verzi (conopidă, dovlecei, broccoli, vinete, ciuperci, salate, sparanghel) cam tot ce înseamnă legume cu conținut redus de carbohidrați și bogate în fibre împreună cu o sursă de proteină care se digeră ușor, precum peștele, carne albă sau proteine vegetale, precum năut sau linte", a mai scris nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel