Călătoria vieții sub influența planetelor. Alexandru Păunescu ne spune ce vârstă planetară avem și de ce contează acest aspect

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Sursa foto: captura ecran YouTube Astrosens
EXCLUSIV
Sursa foto: captura ecran YouTube Astrosens

Fiecare etapă a vieții noastre este influențată de o planetă distinctă, evidențiind schimbările pe care le experimentăm de-a lungul vieții. În plus, pozițiile acestor corpuri cerești în hărțile natale pot oferi informații suplimentare. Astrologul Alexandru Păunescu, invitatul Danielei Simulescu la interviurile Astrosens.ro, explică în detaliu vârstele planetare.

Alexandru Păunescu este astrolog și psihanalist în formare, membru al Asociației Astrologilor din România. Studiază astrologia din 2012, tarotul din 2014 și a obținut licența în psihologie în 2019, cu teza „Transferul în consultațiile astrologice”. Pasiunea sa pentru psihanaliză îmbogățește practica astrologică, făcându-l unul dintre cei mai tineri astrologi din România.

(I) Interviu cu Alexandru Păunescu, psihanalist în formare și astrolog: ”Astrologia implică abilități vizuale care fac apel la limbajul simbolic”

Iată lista vârstei planetare explicată de astrologul Alexandru Păunescu în interviul cu Daniela Simulescu pe Astrosens.ro.

Vârsta planetară a Lunii (0 - 3 ani)

Luna reflectă natura copilului în perioada 0-3 ani, caracterizată prin dependență totală și o sensibilitate acută la îngrijiri, emoții și mediu. În această etapă, psihicul copilului se formează, iar relațiile cu mama, tata și îngrijitorii lasă o amprentă durabilă asupra psihicului, influențându-i întreaga viață.

Vârsta planetară a lui Mercur (4 - 13 ani)

După vârsta planetară a Lunii, Mercur preia controlul asupra perioadei de 4-13 ani, marcând dezvoltarea conștientă a individului.

„Mercur intervine când copilul capătă o oarecare autonomie și începe să se exprime verbal. Deși cuvântul traduce emoțiile intense transmise de Lună, adesea o face parțial sau eronat, ceea ce poate duce la neînțelegeri. În această etapă, copilul acumulează informații din exterior și învață să vorbească," explică Alexandru Păunescu pentru Astrosens.ro.

Vârsta planetară a lui Venus (14 - 21 de ani)

În această perioadă, copiii explorează sentimente neîntâlnite în familie sau le transpun în relații externe. Este important ca în această etapă să se integreze materia cognitivă a lui Mercur cu emoțiile aduse de Venus, facilitând astfel învățarea completă. Alexandru Păunescu subliniază că educația sexuală ar trebui să înceapă în această perioadă, combinând aspectele cognitive și emoționale.

Vârsta planetară a Soarelui (22 - 40 de ani)

„Soarele reprezintă esența personalității noastre și marchează etapa adultului tânăr. După ce a parcurs toate etapele anterioare de dezvoltare, acest adult începe să preia controlul asupra vieții sale, căutând recunoaștere și împlinire profesională. În această perioadă, accentul este pus pe carieră și interacțiunea cu mediul profesional și social. Pregătirea profesională atinge apogeul aici, aducând cele mai mari satisfacții și împliniri.”

Vârsta planetară a lui Marte (41 - 55 de ani)

„Dacă prima criză din planul conștient apare în perioada lui Venus, în adolescență, etapa lui Marte pune la îndoială competența personală: ce pot face singur și care este valoarea mea fără ceilalți? Marte cere acțiune și realizări proprii, fiind posesiv și căutând validare. În contextul societății actuale, competiția este esențială, iar Marte, ca simbol al campionului, folosește această competiție pentru a-și valida realizările.”

Vârsta planetară a lui Jupiter (56 - 67 de ani)

"Este o perioadă de acceptare a întregii evoluții personale, în care transmit moștenire și Jupiter inaugurează perioada modelelor. Avem modele de succes, educaționale și familiale. Mă simt împlinit, bucurându-mă de realizările mele, și trăiesc într-o acceptare completă a vieții și relațiilor cu ceilalți. Este, poate, cea mai senină perioadă a vieții," explică Alexandru Păunescu.

Vârsta planetară a lui Saturn (de la 68 de ani)

"Saturn poate aduce lipsuri, cum ar fi pierderea unor persoane dragi sau experiențe, și rigidizează sistemul fizic, provocând afecțiuni cronice. Spre deosebire de Marte, care aduce probleme acute, Saturn impune un ritm mai lent și induce melancolie sau depresie. Această planetă onestă te confruntă cu realitatea, ajutându-te să renunți la ceea ce nu mai este necesar și să trăiești doar cu ceea ce este esențial," adaugă Alexandru Păunescu.

Complexul Oedip în astrologie. Interviu cu Alexandru Păunescu, psihanalist în formare și astrolog

Vizionează emisiunea completă despre vârstele planetare, moderată de Daniela Simulescu, accesând linkul de mai jos! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel