„Bătaia este ruptă din rai!" Care sunt consecințele nefaste ale acestui fapt și ce spun studiile UNICEF?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Studiile recente demonstrează că folosirea violenței fizice nu ajută în schimbarea comportamentului copilului. Dimpotrivă, această practică îi face pe copii să se simtă rușinați și îi separă emoțional de părinți, afectând legătura de atașament. 

Chiar dacă ne-am putea imagina că astfel de metode sunt demodate, conform unui studiu realizat de UNICEF, 80% dintre părinții din întreaga lume recurg la violența fizică asupra copiilor lor.

Educația tradițională vs. parenting respectuos

Potrivit expertului, pentru a înțelege tot ceea ce vom prezenta este să știm că există o mare diferență între ceea ce numim „educația tradițională” și „parenting respectuos”.

„Educația tradițională” este forma de educație pe care am moștenit-o încă din copilărie și care a fost transmisă de la o generație la alta. Cu toate că astăzi există îndoieli tot mai mari cu privire la eficacitatea ei, educația tradițională se caracterizează prin utilizarea tipică a țipetelor, loviturilor, amenințărilor și umilințelor. Aceasta este adesea aplicată în situațiile în care informațiile disponibile sunt limitate.

„Parenting respectuos”. Acest stil de parenting se bazează pe protecție și comunicare afectuoasă și respectuoasă. În acest context, strigătele, loviturile și amenințările nu au loc. În schimb, parentingul respectuos își asumă rolul de a ghida și instrui copilul într-un mod care încurajează respectul reciproc și îi oferă acestuia încredere și securitate emoțională.

Cele mai bune compatibilități zodiacale părinte-copil: Aceste șapte combinații sunt cu adevărat perfecte!

Ce căutăm când lovim un copil?

Atunci când un părinte recurge la lovirea unui copil, adesea caută îmbunătățirea comportamentului acestuia și consideră că este o măsură disciplinară potrivită. Asta se întâmplă deoarece tiparele comportamentale observate în copilăria lor, de către părinții lor, se repetă adesea și în propriile relații părinte-copil. Astfel, părinții încearcă să obțină supunerea copiilor lor folosind aceleași metode pe care le-au experimentat ei înșiși, folosind lovitura pentru a schimba comportamentul.

Cu toate acestea, se înșală, deoarece disciplina nu presupune pedeapsă, lovire sau țipete. Dimpotrivă, este vorba despre capacitatea de a oferi copiilor abilități educative, de a-i învăța cu dragoste și afecțiune. La fel cum oricine, atunci când nu știe să facă ceva, are nevoie să i se arate calea cu răbdare și înțelegere.

Cum pot fi disciplinați copiii, în funcție de zodie? Trăsăturile unice ale fiecărui nativ

Ce alternative au părinții?

Atunci când suntem în fața unei situații în care ne-am putea gândi să aplicăm o lovitură, există alternative eficiente pe care le putem adopta. Expertul subliniază importanța revenirii la conceptul de „parenting respectuos”. Atunci când părinții înțeleg că o lovitură sau un țipat nu aduc cunoștințe sau abilități, realizăm că aceasta nu reprezintă o modalitate disciplinară valabilă. În schimb, devenim amenințări pentru copii și îi putem speria.

Primul pas este să înțelegem că nu încercăm să schimbăm comportamentul copilului, ci să începem să învățăm împreună cu el. Acest lucru implică o schimbare în gândirea noastră ca părinți, acceptând faptul că micuții se comportă în mod specific pentru că sunt copii. Pe lângă acest aspect, coborâm la nivelul copilului, ne așezăm lângă el și îi arătăm că suntem acolo pentru el, că înțelegem cum se simte și că dorim să-l ajutăm să-și gestioneze emoțiile. Acest proces este cunoscut sub numele de „validarea emoțiilor lor”, explică expertul.

Vezi articolul complet AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel