"Bărbații caută distracție, femeile caută iubire!" O scurtă analiză a infidelității

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

Infidelitatea a fost, este și va rămâne un subiect controversat.

Atât bărbații, cât și femeile, pot să caute altceva, chiar dacă se află într-o legătură amoroasă, fie ea relație sau căsnicie. Însă se crede că bărbații sunt în căutare de distracție și aventură, în timp ce femeile caută mai degrabă emoție, conexiune. Această distincție ne arată nu doar că sunt diferențe în modul în care percepem infidelitatea, dar oferă și o înțelegere mai bună a nevoilor fundamentale pe care le are fiecare gen.

Te-a înșelat o dată, te va înșela mereu. Adevărat sau fals? Iată părerea unui psihoterapeut!

Care sunt motivele infidelității masculine?

Căutarea plăcerii

Bărbații sunt percepuți ca fiind mai predispuși să caute plăcere fizică. Infidelitatea poate fi văzută ca o modalitate de a trăi o experiență nouă sau de a ieși din rutina zilnică. Această căutare a diversității în viața sexuală poate fi motivată de dorința de a simți emoții intense sau de a se simți dorit.

Validarea personală

Pentru mulți bărbați, a avea aventuri este o modalitate de a-și valida masculinitatea. Realizările în acest domeniu pot fi percepute ca semne ale statutului social și ale succesului personal.

Lipsa angajamentului emoțional

De multe ori, bărbații pot separa experiențele fizice de cele emoționale. Această capacitate de a disocia cele două dimensiuni le permite să fie infideli fără a simți o amenințare majoră asupra relației lor principale.

Infidelitatea și relațiile paralele. Psiholog:"Creierul tău este cel care se duce într-o altă zonă!”

Dar care sunt motivele infidelității feminine?

Căutarea conexiunii emoționale

Femeile sunt mai motivate să caute relații extraconjugale din dorința de a găsi o conexiune emoțională profundă. Dacă se simt neglijate sau nesatisfăcute în relația lor, pot căuta această împlinire în afara ei.

Nevoia de validare

Ca și în cazul bărbaților, femeile pot căuta validare prin intermediul atenției și aprecierii din partea altor bărbați. Acest lucru poate fi deosebit de relevant în contexte în care imaginea lor de sine este afectată.

Dorința de aventură

Chiar dacă acest aspect este asociat mai mult cu cu bărbații, multe femei simt nevoia de a experimenta emoții noi și de a ieși din rutina zilnică. Această dorință de aventură poate duce la infidelitate, mai ales dacă se simt restricționate în relația lor.

Voi ce părere aveți? De ce înșală bărbații mai des? Dar femeile?

Ce spun cei mai cunoscuți preoți despre infidelitatea în cuplu? "Ea aduce cu sine nu doar suferință, ci și dezbinare!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?