Aspecte ale vieții pe care trebuie să le uiți pentru a fi fericit. Nu pune răul în față!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Tindem să ne imaginăm că, pentru a trăi o viață bună, avem nevoie de un apetit pentru adevăr. Dar nu trebuie să știm chiar totul!

Ce se întâmplă dacă, în realitate, pentru a continua și a face ceva, trebuie să fim orbi în fața unor serii de realități și să înghițim o serie de iluzii fără de care nu am avea voința de a continua?

Iată câteva dintre punctele oarbe necesare pentru a prospera:

  1. În primul rând, trebuie să ne prefacem că nu vom muri și, prin urmare, trebuie să ne convingem că toate lucrurile în care avem încredere cu ardoare sunt atât de importante și urgente, chiar contează și nu vor părea irelevante în mai puțin de o sută de ani.
  2. Trebuie să ne pese maniacal de ceea ce cred „alții” - deși abia dacă se gândesc la noi, ca să nu mai vorbim de o evaluare corectă.
  3. Trebuie să ne imaginăm că am putea (într-o zi) să fim iubiți și înțeleși - deși puține lucruri sunt, de fapt, mai îndoielnice.
  4. Trebuie să rămânem de partea noastră - deși știm, în inimile noastre, cât de ciudați suntem cu adevărat.
  5. Trebuie să ne topim la drăgălășenia copiilor mici - deși știm cum vor ajunge majoritatea dintre ei și că lumea despre care îi învățăm nu există cu adevărat.
  6. Trebuie să așteptăm cu nerăbdare următorii câțiva ani - deși aproape fiecare zi nouă este de nota șase sau mai puțin.
  7. Trebuie să credem că facem progrese colective - deși fiecare invenție eliberează un set necesar de consecințe neintenționate și îngrozitoare.
  8. Trebuie să ne pese de umanitate - deși majoritatea membrilor săi sunt insuportabili când îi vezi de aproape.
  9. Trebuie să privim cu nerăbdare spre viitor - deși, dacă am avea șansa să aflăm ce ne rezervă soarta, aproape sigur nu am vrea să știm.
  10. Trebuie să fim încântați să cumpărăm lucruri - deși știm cât de rar fac ele vreo diferență.
  11. Trebuie să continuăm să călătorim - deși a fi undeva este întotdeauna mai bine în amintire sau în anticipare.
  12. Trebuie să ne vedem așa-zișii prieteni - deși am fi zdrobiți să auzim o fracțiune din ceea ce le trece cu adevărat prin minte.
  13. Trebuie să credem într-o bătrânețe confortabilă și înțeleaptă - deși aceasta va fi, în mare parte, agonie și. dureri
  14. Trebuie să nu observăm cu adevărat cât de frumoasă, interesantă și plină de oportunități este viața - în caz contrar, am înnebuni de entuziasm și regret.

Pe scurt, să nu ne păcălim că vrem să știm întregul adevăr. Avem nevoie doar de atât cât să fie compatibil cu ridicarea din pat dimineața. Trebuie să confruntăm un adevăr incomod despre autocunoaștere: cei care știu cel mai bine cum să se bucure de viață pot fi și cei care, uneori, sunt maeștri în a se minți fructuos pe ei înșiși.

Citate inspiraționale despre momentele de criză și reziliență. Citește-le când îți e greu!

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel