O regulă simplă poate transforma complet modul în care comunici și te conectezi cu ceilalți!
Foarte des se dă un sfat: „Când vorbești în fața unui public, variază ritmul vorbirii, variază volumul.” Ei bine, acestea sunt două lucruri bune, dar dacă se întâmplă mecanic, devin plictisitoare. Unii oameni sunt încurajați când li se spune: „În acest punct, părăsește locul unde stai și mergi acolo și fă o pauză.” Poate că asta are sens din punct de vedere al modului în care este scris. La sfârșitul acelui paragraf vrei să faci un spațiu înainte de următorul, dar nu are neapărat sens în ceea ce privește modul în care vorbești și relaționezi cu oamenii.
Relaționarea cu ei ar trebui să fie sursa pauzei sau a mișcării, pentru că vine din procesul de gândire prin care trec și din procesul de gândire pe care simt că îl traversezi. Ai înțeles acea ultimă parte? Dacă ai înțeles, care este următorul lucru pe care îl poți adăuga pentru ca să însemne ceva pentru tine? Și dacă nu ai înțeles, ar trebui să clarificăm puțin mai mult? Așadar, există o relație dinamică între noi care duce la o schimbare de ritm, la o schimbare de volum și lucruri de genul acesta. Un sfat este doar o intelectualizare a acestei relații, ceea ce poate fi în regulă de oferit cuiva după ce a dobândit capacitatea de a se conecta, dar ar trebui să vină din acea conexiune. Nu ar trebui să fie o bifă pe o listă de verificare.
Ce este dependența de persoana iubită? Să explorăm această dinamică prin intermediul lui Chiron
Iată trei reguli importante de vorbire!
Prima regulă este să încerci să spui doar trei lucruri importante când vorbești cu oamenii, nu mai mult de trei. Dacă este un singur lucru, poate fi chiar mai bine, dar de obicei există multe de spus. Când îți faci notițe despre ce vrei să spui, dacă observi că depășești trei, ajungând la patru sau cinci, încearcă să le elimini sau să le integrezi în celelalte. Pentru că trei lucruri sunt tot ce poți reține și nu ar trebui să lucrezi după notițe când vorbești cu oamenii.
De asemenea, nu ar trebui să citești, pentru că cititul te deconectează. Așadar, nu vei putea reține mai mult de trei lucruri, și probabil nici ei. Care este rostul să le spui lucruri pe care nu le vor reține? Limitează-te la trei.
A doua regulă este că, dacă ai ceva dificil de înțeles, ceva care crezi că va fi greu de perceput, încearcă să-l spui în trei moduri diferite. Abordând din diferite unghiuri, ai o șansă mai mare de a oferi o perspectivă tridimensională asupra conceptului dificil.
Al treilea sfat este că, dacă ai un lucru greu de înțeles, repetă-l de trei ori pe parcursul discursului. Prima dată când îl aud, încep să se obișnuiască cu el, a doua oară le devine familiar, iar a treia oară înțeleg cu adevărat.
Aceste trei sfaturi nu ar trebui oferite direct, ci aplicate într-un proces mai amplu de transformare într-un comunicator mai bun. Ca și mersul la sală, dar mult mai plăcut, pentru că implică conectarea cu alți oameni, lucru care, deși uneori evităm, este de fapt plăcut când ajungem să o facem. Când ne transformăm astfel încât să ne placă să ne conectăm cu publicul, sfaturile se aplică automat și devin parte a acelei conexiuni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News