Ce ar trebui să consumăm la masă ca să prevenim căderea părului? Includeți aceste alimente în dietă ca să aveți un păr strălucitor și sănătos! Potrivit celebrului Dr. Oz, un șampon potrivit, o mască hidratantă sau o nouă coafură nu împiedică suficient de mult căderea părului. În schimb contează mult mai mult ceea ce mâncăm.
Unul dintre cele mai bune remedii pentru a preveni căderea părului este o dietă bogată în proteine și grăsimi sănătoase. Dr. Oz recomandă o listă cu alimentele pe care trebuie să le consumi, dacă vrei să previi căderea părului și să ai o podoabă capilară sănătoasă.
Somonul furnizează corpului o cantitate foarte mare de grăsimi omega-3, precum și proteine care întăresc firul de păr și îl hrănesc de la rădăcină. Acizii grași omega-3 hidratează scalpul, reduc reacțiile inflamatorii și împiedică uscarea excesivă a părului. Potrivit specialistului, ar fi bine să consumi somon de 2-3 ori pe săptămână.
Ouăle sunt considerate printre cele mai bune surse de nutrienți. Ouăle furnizează proteine, fier, omega-3 și zinc, o mulțime de nutrienți care sunt esențiali pentru sănătatea părului. Dacă mai adăugăm și faptul că ouăle sunt o sursă excelentă de biotină care este cel mai important nutrient pentru un păr sănătos, atunci cred că ai toate motivele să le incluzi în alimentația ta. Specialistul susține că trebuie să consumi oul integral, deoarece în gălbenuș se găsește cantitatea cea mai mare de biotină.
Avocado este un aliment cu efecte benefice asupra părului este avocado, o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Aceste grăsimi bune păstrează strălucirea părului și întăresc firul, prevenind căderea. Avocado amestecat cu puțin ulei de cocos se transformă într-o mască nutritivă pe care o poți aplica săptămânal pe păr.
Spanacul trebuie inclus în alimentația zilnică, deoarece frunzele proaspete de spanac furnizează clorofilă care curăță sângele, precum și nutrienți importanți pentru sănătatea părului.
Migdalele au o cantitate mare de grăsimi omega-3 și proteine, o combinație excelentă care ajută la menținerea unui păr sănătos și la prevenirea căderii lui. Dacă mănânci migdale vei furniza părului vitamina E și biotină, elemente care întăresc firul de păr și previn căderea lui.
Cartofii dulci sunt recomandați în locul cartofilor obișnuiți, deoarece au multă vitamina C care este importantă pentru producția de colagen.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News