Alan Leo, părintele astrologiei moderne: „Semnele zodiacului reprezintă conștiința astrală sau psihică!”

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Diverse
Sursă foto: Captură ecran @EscuelaVirtualdeAstrología
Sursă foto: Captură ecran @EscuelaVirtualdeAstrología

Pe 7 august 1860, s-a născut Alan Leo, cel care a rămas cunoscut drept părintele astrologiei moderne. Lucrarea sa a stimulat o renaștere a astrologiei în lumea occidentală după declinul acesteia de la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Alan Leo, născut sub numele de William Frederick Allan, a fost un astrolog britanic, autor, editor, colector de date astrologice și teosofist. Este adesea numit „părintele astrologiei moderne”.

Leo, care a adoptat numele semnului său solar ca pseudonim, este creditat cu inițierea mișcării spre o analiză a horoscopului mai orientată psihologic în astrologie. A fost primul astrolog care a susținut interpretarea liberă a tendințelor posibile de experiență, mai degrabă decât predicția specifică a evenimentelor.

Profitând de succesul său ca astrolog, scriitor și editor, Leo a reușit să fondeze Societatea Astrologică. Aceasta s-a deschis la 14 ianuarie 1896 la Londra. În decurs de un an, societatea avea o sută de membri. În 1901, a demisionat din funcția de președinte și a fondat cunoscuta Societate pentru Cercetare Astrologică.

Profiturile obținute din „Astrologia Modernă” și horoscoape au fost investite în publicarea de cărți de astrologie pentru consumul de masă. Biroul „Astrologia Modernă” avea nouă angajați. Leo era foarte popular în rândul publicului, în ciuda unor critici legate de viziunea sa ocultă asupra astrologiei și a acuzațiilor de plagiat.

Liz Greene, astrologul astrologilor: „Astrograma ta natală este o metaforă pentru o piesă de teatru!”

În 1914, Leo a fost acuzat de ghicirea destinului, dar cazul a fost respins din lipsă de dovezi. Trei ani mai târziu, a fost acuzat din nou și de această dată a fost condamnat pe 16 iulie 1917. A plătit o mică amendă și costurile de judecată, dar stresul și-a pus amprenta asupra sănătății sale. În următoarele șase săptămâni, aflat în vacanță la Bude, Cornwall, a scris intens despre cum să reformuleze munca astrologică ca interpretări ale caracterului. A eliminat elementul de destin inflexibil care dusese la acuzațiile de ghicirea destinului.

Iată câteva fragmente din lucrările sale!

„Din aceste trei glife ale cercului, semicercului și crucii, pot fi derivate simbolurile planetelor astrologice astfel:

  • Soare: Unitate. Viață sau Conștiință. Sinele individual. Spirit.
  • Lună: Dualitate, relație. Principiul formativ. Sinele personal. Suflet.
  • Pământ: Diferențiere. Activitate în materie. Sinele material. Corp.
  • Venus: Sinele spiritual sau individualitatea, ridicată deasupra materiei.
  • Marte: Materie care domină spiritul. Spirit care lucrează prin activități materiale.
  • Jupiter: Sufletul expandându-se dincolo de materie, dar păstrând forma materială.
  • Saturn: Sufletul concret, limitat de condițiile materiale.
  • Mercur: Crucea de jos semnifică conștiința astrală, dorința; cercul din mijloc, conștiința mentală; semicercul de sus indică faptul că evoluția a fost împinsă dincolo de mental și reflectă în jos lumina primită de la un plan superior, buddhic, care domină totul.
  • Uranus: Conștiința de sine individualizată.
  • Neptun: Conștiința de sine personală.”

„Astfel, fiecare semn al zodiacului reprezintă, în primul rând, un anumit stadiu al materiei, în al doilea rând, un mod caracteristic de mișcare și, în al treilea rând, un tip coordonat de conștiință sau Sine. Aceste trei elemente, materia, mișcarea și conștiința, corespund și sunt corelate cu clasificarea fundamentală a Sinelui, Non-Sinelui și Relației dintre ele. Viața creatoare provine din Sine și traversează celelalte două, iar pe acest fapt se bazează toate legile Astrologiei; Spiritele sau Inteligențele planetare, prin numeroșii lor îngeri sau agenți, arătând diversele stări de conștiință, iar semnele, în numeroasele lor combinații, expunând formele materiei în mișcare în care conștiința lucrează.Prin urmare, rezultă că o schimbare în conștiință produce o schimbare în formă și viceversa.

Peste întregul zodiac, sau Akasha, Indra este Domnul. El este Regele tuturor Fiilor Luminii. Aceste ființe modelează combinațiile de elemente și ghidează vibrațiile care joacă prin diversele condiții ale materiei, corespunzătoare diviziunilor zodiacului în porțiuni minuscule, cum ar fi gradele și fracțiunile de grad.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel